02 Nisan 2020 13:23 Güncelleme: 02 Nisan 2020 14:10

Klimasan'da "koronavirüs tedbiri" kapsamında dağıtılan kumanyadan böcek çıktı

Manisa Organize Sanayi Bölgesinde yer alan Klimasan Fabrikasında sağlıklı olması için uygulanan kumanyadan böcek çıktı.

GÜNCELLENDİ

Fotoğraf: Klimasan işçisi

Reklam

Manisa’da yer alan Klimasan fabrikasında koronavirüs salgınına karşı önlem için yemek yerine kumanya uygulaması başlatılırken bir dağıtılan bir kumanya içinden böcek çıktığı öğrenildi. İşçiler sağlıklı beslenmenin mümkün olmadığını belirtirken çalışma koşullarının da iyileştirilmesini talep etti.

3 aydır Klimasan'da çalışan işçi, “Türkiye’de koronavirüs karantinası başladıktan sonra bizim fabrikada da gözümüzü boyamak için bir şeyler yapmaya başladılar. Vardiya değişimlerinde fabrikanın içi dezenfekte edildi ve son olarak 1 hafta önce yemeklerde kumanya uygulaması başlatıldı. Ancak bir taraftan bu önlemler alınırken diğer tarafta bizler fabrikanın içerisinde dip dibe çalışma devam ediyoruz” dedi.

“SAĞLIĞIMIZI TEHLİKEYE ATIYORLAR”

Sosyal mesafe kavramının işçiler için bir geçerliliğinin olmadığını ifade eden işçi önlem olarak soyunma odalarının kapatıldığını belirterek "Fabrikanın içerisinde hep beraber çalışmaya devam ediyoruz. Televizyonlarda sosyal mesafe kavramından bahsediyorlar, bu kavramın işçiler için bir geçerliliği yok. Bizler 20-30 cm mesafelerle çalışmaya devam ediyoruz” dedi.

Her yerde koronavirüsten korunmak için iyi beslenmenin önemine değinildiğini ancak kendilerinde öyle bir imkanın olmadığını söyleyen işçi, “Kumanya uygulamasına geçildiğinden beri pişmemiş, son kullanma tarihi geçmiş yiyeceklerle öğünlerimiz geçiştiriliyor. Son olarak bir arkadaşımızın yemeğinden böcek çıkması üzerine fabrika yönetimine şikayette bulunduk. Aldığımız cevap iste 'bugün kötü çıkmış yarın iyi çıkar böyle şeyleri sorun etmeyin’ oldu. Koronavirüsle mücadele adı altında yemekleri ucuza kapatmak için hepimizin sağlığını tehlikeye atıyorlar” dedi.

"İŞÇİLERE ÜCRETLİ İZİN VERİLMELİ"

Ayrıca beyaz yakalıların ilk günden ücretli izine çıkarıldığını da ekleyen işçi, kendilerinin ise mesaiye kalarak çalışmaya devam ettiğini söyledi. İşçi, “Koronavirüs önlemleri kapsamında bizlerin de çalışma saatlerinde düzenlemelere gidildi. Hafta sonu çalışması iptal edilip günlük çalışma saatleri 10 saate düşürülmüş ve mesaiye kalmayacağımız söylenmişti. Ancak dün yine zorunlu olarak mesaiye bırakıldık ve 12 saat çalıştık. Mesaiye kalmayan arkadaşlarımızdan çift mesai ücret kesildi. Bugün fabrikada çalışmak bizim ve ailemizin hayatını tehlikeye atıyor, biliyoruz. Ancak işe gelmezsek yaşamamız mümkün değil.  Yapılması gereken şey bizlere ücretli izin verilmesi” diye konuştu. (Manisa/ EVRENSEL)

Reklam