Mitingi alanın dışından izledi: Fişlenme korkusu

Akşener’i dinlemek isteyen bir kadın yurttaş, “Ne anlatacak görmek istedim” diyerek mitinge geldiğini belirtirken alanın dışında kalmasını ise polisin alana girenleri kameraya alması ve fişlenme korkusu ile açıkladı.

Yayınlanma: 24.05.2018 - 23:48
Abone Ol google-news

Akşener’in Konya mitingi yaklaşık 40 dakika gecikme ile başladı. Antalya, Isparta ve Burdur mitinglerine göre daha büyük ve daha kapsamlı süslenmiş alanda ara ara devam eden yağmura karşın yoğun katılım dikkat çekti. Alanın tamamen dolmadığı mitingde alandaki yurttaşların sayısı kadar alanın dışından da mitingin takip edilmesi dikkat çekti. Alanın dışından Akşener’i dinleyen bir kadın yurttaş “Bir hanımın konuşma yapmasını merak ettim” dedi. Bir diğer yurttaş ise “Ne anlatacak görmek istedim” diyerek mitinge geldiğini belirtirken alanın dışında kalmasını ise polisin alana girenleri kameraya alması ve fişlenme korkusu ile açıkladı.

Akşener’in Çankaya Köşkü’nde müzeye dönüştüreceğini açıkladığı “tülbent” hediyelerinde de ciddi artış yaşanarak miting geleneğine dönüştü. Akşener’e Konya’da onlarca kadının 3-4 kucak dolusu tülbent hediye ettiği gözlemlendi.

"Dolar aldı başını gitti"

İYİ Parti lideri Meral Akşener, dün Konya ve Karaman’daki mitinglerinde ekonomideki kötü gidiş nedeniyle Erdoğan’a yüklendi. Akşener, “Dolar aldı başını gitti. ‘Üst akıl’ diyorlar. Üst akıl olsun, sen tedbirlerini açıkla kardeşim” diye konuştu.

İktidara “24 Haziran’da her şeyi düzeltecekmiş. Bugün elini tutan mı var? 16 yıldır habire mağdursun” diye seslenen Akşener, “Önce FETÖ’cü adaletiyle ülkeyi yönettin, bugün Erdoğan hukukuyla. Adalet olmazsa o devlet çöker” dedi

Adalet yoksa ülke çürür

Konya ve Karaman’da miting yapan İYİ Parti lideri Akşener, ülkenin ‘Erdoğan hukuku’yla yönetildiğini vurgulayarak ‘bütün kurumlar darmadağın’ dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener, Konya’da Erdoğan’a yüklendi. Seçim mitinglerini dün, Konya ve Karaman ile sürdüren Akşener’in açıklamalardan satırbaşları şöyle:

Dolardaki artış: Dolar 4.70’di. Dün itibarıyla 3 puan faiz artırıldı. Dolar aldı başını gitti. Deniliyor ki, ‘Üst akıl sebep oldu’. Kabul üst akıl sebep olduysa tedbirlerini açıkla kardeşim. Nasıl düşüreceksin ne yapacaksın. Biz de yanında olalım.” 

Gittiğiniz yol yol değil: Tam 1 ay evvel iki basın toplantısı yaptık ekonominin imdat çağrısını duyarak. Eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, ‘Gittiğiniz yol yol değil.’ Bütün ekonomi kitaplarını alt üst ederek bir yoldan gidiyorsunuz. Bu yol sonucunda başarırsanız Nobel’e adaysınız ama başaramazsanız Türkiye’yi, Türk ekonomisini çukurdan aşağı atarsınız’ dedi, ama bizi dinlemediler. n Devletin dini adalettir: Dolar gidiyor. Demek ki, bunların hepsinin parası dolarda ki hepsi elini ovuşturuyor. 24 Haziran akşamı her şeyi düzeltecekmiş. Bugünden düzeltmek için elini tutan mı var? 16 yıldır habire mağdursun. Önce bütün kurumların içine tükürdün, darmadağın ettin. Önce FETÖ’cüler adaletiyle bu ülkeyi yönettin, bugün Tayyip Erdoğan hukukuyla yönetiliyor. Hukuk, adalet vatandaş içindir. Adaleti eğer tesis etmezseniz o ülke çürür, devlet çöker. HZ. Ali’nin dediği gibi, ‘Devletin dini adalettir.’

Saklandılar: Buradan ‘eyt’ diye bağırıp arkadan malı götürerek olmaz. Askeriyenin önce FETÖ’cülerle içine tükürdün. 2010 yılında yaptın bir referandum yargıyı FETÖ’cülere teslim ettin. Neticede 15 Temmuz oldu. Sonuç itibarıyla 15 Temmuzda bu asil millet bunların rezil rüsva ettiği devleti köprüden sokaktan topladı getirdi ve 249 şehit verdik. Hepsi bir yerlerde saklandı. Başbakan Kastamonu’da saklandı. Cumhurbaşkanı nerede saklandığı hâlâ meçhul. Hulusi Akar nerede hâlâ soru işareti. Hakan Fidan nerede kimse bilmiyor. Bakanlar piyasada yok. Bir tanesi Gürcistan sınırında kaçıyım mı kaçmayayım mı noktasında. Bu asil millet devleti sokaktan topladı şehadet şerbeti içme pahasına. Doğduğu günden beri mağdur. Küçük Emrah gibi. Akşener, Konya’nın ardından Karaman’da miting programına devam etti. Sağnak yağmur altında başlayan mitingde Akşener alana girerken alanın yarısı dolu iken mitingin başlaması ile kesilen yağmur sonrası alanın dolması dikkat çekti. Karaman’da binlere seslenen Akşener, “Cumhurbaşkanı Akşener” sloganları ile karşılandı ve uğurlandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler