banner113

Kızıltepe’de gazeteciler kan bağışına destek verdi

Mardin’in Kızıltepe ilçesinde gazeteciler Türk Kızılay tarafından başlatılan Kan Bağışı kampanyasına destek vermek amacıyla kan bağışında bulundu.

Kızıltepe’de gazeteciler kan bağışına destek verdi

Corona virüs nedeniyle azalan bağışlardan kaynaklı kan stokları düşmesi üzerine Türk Kızılay’ı tarafından yapılan çağrıya her kesimden bağışçılar kampanyaya destek vermeye devam ediyor. Türk Kızılay Mardin şubesi Kan Alma Birimince yürütülen kan bağışı kampanyası çerçevesinde Kızılay sağlık ekipleri Kızıltepe Cumhuriyet Meydanında kurdukları kan bağışı noktasında faaliyetlerini yürütüyor. Türk Kızılay Mardin şube başkanı Mehmet Timürağaoğlu tarafından Kızıltepe’de için yapılan çağrı üzerine ilçede bir çok STK, Siyasi parti, kurum ve vatandaşların katıldığı kan bağışı kampanyasına Kızıltepe’de görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcisi ile çalışanı da kampanyaya destek vermek amacıyla kan bağışında bulundu.

 

Kızıltepe Ekspres Haber sitesi ve Sabah Gazetesi Kızıltepe temsilcisi Mehmet Halit Solhan, Kızılay’ın kan stoklarının azaldığına dikkat çekerek kan vermenin öneminden bahsetti. Solhan, “ Korona virüs sebebiyle Kızılay’ın kan stoklarında ciddi azalmalar oldu. Biz de bir duyarlılık göstermek adına gazeteci arkadaşlarımızla kan bağışında bulunduk” dedi.

 

Mardin Time yöneticilerinden Mehmet Ali Demir ise “Türk Kızılay yönetiminin insan hayatı için önem taşıyan kan ihtiyacının karşılanmasına yönelik yaptığı çağrı üzerine biz de buraya gelerek kampanyaya destek verdik. Kan vermek hayat kurtardığı kadar kendi sağlığımız için de iyidir” şeklinde konuştu.

 

Kan verme kampanyasına Mardin Haber Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Ataullah Öncü, Kızıltepe Ekspres Haber sitesi ve Sabah Gazetesi Kızıltepe temsilcisi Mehmet Halit Solhan, Yurt Haber Gazetesi Haber Müdürü İslam Akış ve Mardin Time yöneticilerinden Mehmet Ali Demir, İHA temsilcisi Selman Güneş katıldı.

 

Güncelleme Tarihi: 05 Haziran 2020, 23:07

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER