banner113

Kızıltepe'de Cumhuriyet Bayramı satranç turnuvası düzenlendi.

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde ilçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile Satranç Federasyonu Mardin il temsilciliği ve Mardin Gençlik-spor il müdürlüğü tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle satranç turnuvası düzenledi.

Kızıltepe'de Cumhuriyet Bayramı satranç turnuvası düzenlendi.

İlçe Gençlik Merkezi Spor Salonunda düzenlenen turnuvaya 7 farklı ilden 4 farklı yaş kategorisinden 190 satranç sporcusu katıldı. Düzenlenen Cumhuriyet Bayramı satranç turnuvası programına Kızıltepe Kaymakamı Hüseyin Çam, AK Parti Kızıltepe İlçe Başkanı Aydın Yücedağ, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Aslan, İlçe Halk Eğitim Merkezi Abdulkadir Gümüş, Gençlik Merkezi Müdürü Ümran Tekin, Satranç federasyonu Mardin il temsilciliği adına Cengiz Yalçın ve çok sayıda satranç sever katıldı.

İlçe Kaymakamı Hüseyin Çam, Cumhuriyet Bayramı Satranç turnuvasında yaptığı ilk hamle ile turnuvayı başlatıp turnuvaya katılan satranç sporcularına başarılar diledi. Çam Cumhuriyet bayramın adına turnuva organize eden ve emeği geçenleri tebrik etti.

İki gün sürecek olan turnuva olan ve Burdur, Diyarbakır, Batman, Şanlıurfa, Muş, Hatay ve Mardin illerinden 1- açık kategori, 2- 18 yaş ve altı, 3-) 9 ve 12 yaş, 4-) 7 ve 8 yaş grupları olmak üzere toplamda 190 katılımcı en iyi hamleyi yapmak için kıyasıya mücadele edecek. Turnuva bitiminde dereceye giren satranç sporcularına çeşitli hediyeler verilecek.

Düzenledikleri Cumhuriyet Bayramı Satranç Turnuvası hakkında bilgi veren Kızıltepe Halk Eğitim Merkezi Müdürü Abdulkadir Gümüş şunları söyledi, “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle Satranç Federasyonu Mardin il temsilciliği ile birlikte bu turnuvayı düzenledik. 7 değişik ilden ve her yaş kategorisinden 190 katılımcımız 11 hakemin gözetiminde burada yarışıyor. Bu kadar farklı ilden katılımcının olması bizi sevindirdi. Ben satrançta iyiyim diyen herkes bu turnuvaya katılabilir. Turnuva sonunda birinci gelen satranç sporcumuza 500 liralık ödül, ikinciye 400 ve üçüncüye 300 liralık bir ödül vereceğiz”

Satrancın çocuklar için güzel bir spor olduğunu anlatan Gümüş, “Çocuklarımızın boş zamanlarını doldurmak, mahalle aralarında boş boş dolaşacaklarına, kötü alışkanlıklara meyil edeceklerine buraya gelip zamanlarını değerlendirmek ve beyin jimnastiği yapmalarını sağlamak istedik. Bu çalışmadan dolayı bizimle işbirliği yapan Satranç federasyonu Mardin il temsilciliğine ve bize ev sahipliği yapan Kızıltepe Gençlik Merkezi Müdürlüğümüze teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 27 Ekim 2019, 13:44

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER