banner113

Kızıltepe Sabiha Gökçen Anaokulu Mardin’de Yeşil Bayrağı Alan İlk Ve Tek Okul Oldu

Kızıltepe Sabiha Gökçen Anaokulu 2019-2020 eğitim-öğretim yılında yapılan incelemeler sonucunda Yeşil Bayrak alan 413 okul arasına girmeye hak kazandı.

Kızıltepe Sabiha Gökçen Anaokulu Mardin’de Yeşil Bayrağı Alan İlk Ve Tek Okul Oldu

   TÜRÇEV tarafından yürütülen Eko-Okullar projesi kapsamında, çevre bilinci, çevre yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma eğitimi vermek için uygulanan program değerlendirmesi sonucunda “Yeşil Bayrak” Kızıltepe Sabiha Gökçen Anaokulunda dalgalanacak.

“EKO Okullar” öğrencilerin çevresel konulara olan ilgisini hem sınıf çalışmalarıyla hem de toplumsal etkinliklerle arttırmayı amaçlayan ve çevre eğitimini destekleyen uluslararası bir program olduğunu kaydeden Kızıltepe Sabiha Gökçen Anaokulu Müdürü Ferda KARAKAŞ SALMAN l “Kızıltepe Sabiha Gökçen Anaokulu öğrencileri, öğretmenleri, idarecileri ve velileri birlik olarak, okul öğrencilerinden oluşan Eko-Tim’in önderliğinde, iki yıl boyunca doğayı ve çevreyi korumaya yönelik etkinlikler düzenledi. Bu çalışmalar sonucunda Kızıltepe Sabiha Gökçen Anaokulu, eko-okul olarak uluslararası bir eko-etiket olan Yeşil Bayrak Ödülü’ne layık görüldü” dedi.
Kızıltepe Sabiha Gökçen Anaokulu olarak Mardin’de bir ilke imza attık ve Dünyaca prestijli yeşil bayrağı Mardin’e getirmenin gururunu yaşıyoruz. Eko-Okul Projesi geleceği kurtarmanın projesidir. Bizler Sabiha Gökçen Anaokulu olarak “Geleceği yetiştirmek için geleceği kurtarmak” gerektiğini biliyor ve anlatıyoruz. Umarız öncülüğünü yaptığımız bu projeler diğer okullarda da hızla yayılarak Türkiye’nin hatta daha iyi bir dünyanın temelini atmamızı sağlar. Eğer çocuklarımızı evrensel değerlere sahip bireyler olarak yetiştirmeye başarabilirsek temelde yaşanan tüm sorunları çözmüş oluruz. İki yıldır yürüttüğümüz ‘’Eko Okul Projesi’nde emek veren tüm öğrencilerimize, öğretmenlerimize, idarecilerilerimize  destek veren tüm velilerimize teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 29 Haziran 2020, 15:42

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER