banner94

KIZILCAHAMAM DA YEMEK YARIŞMASI SONA ERDİ

Kızılcahamam’da Ulusal , Yöresel Yemek Yarışması Yapıldı

KIZILCAHAMAM DA YEMEK YARIŞMASI SONA ERDİ

Kızılcahamam’da Ulusal , Yöresel Yemek Yarışması Yapıldı

uğur demirbaş
uğur demirbaş
26 Ağustos 2019 Pazartesi 12:06
1601 Okunma
KIZILCAHAMAM DA YEMEK YARIŞMASI SONA ERDİ

Kızılcahamam’da Ulusal , Yöresel Yemek Yarışması Yapıldı

Kızılcahamam Belediyesi öncülüğünde Anadolu Şef Aşçılar Derneği ve Mutfak Sanatları ve Gastronomi Federasyonu ile işbirliğinde, Eliz Hotel ve Akasya Vadisi’nin destekleriyle iki gün boyunca süren Yöresel ve Ulusal Yemek Yarışması yapıldı.

Kızılcahamam 15 Temmuz Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’nda gerçekleşen yarışmaya 81 ilden katılım sağlandı.

Ödül Töreni öncesi Halk Oyunları gösterisi yapıldı.

Kızılcahamam Belediye Başkanı Süleyman Acar, yapmış olduğu konuşmada, “Sayın Milletvekillerim , Siyasi Parti İlçe Başkanları, Belediye Meclis Üyeleri ve değerli vatandaşlarımız, hepiniz hoş geldiniz. Hepinizin bildiği gibi Cuma gününden itibaren başlattığımız etkinlikler cuma günü Ömer Faruk Bostan Konseri ile başlayarak, Cumartesi ve Pazar günü yemek yarışmaları ve Vatan Kokan Türküler konseri yapıldı. Bugün de ödül törenini tertiplemek üzere bir organizasyon tertip ettik. Bu organizasyonda emeği geçen bütün aşçı kardeşlerimize, Belediye personelimize, emeği geçen arkadaşlarımıza ve organizasyonda katkı sağlayan İlçemiz Eliz Otel’e, Akasya Vadisi’ne ve bütün katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Bu sene bir ilki oldu. Bundan sonra da daha güzelini daha kapsamlı bir şekilde geliştirmek üzere, Türkiye geneli aşçı kardeşlerimiz ve ustalarımız geldi. Hünerlerini sergilemek için bir birinden güzel yemekler yaptılar. Yöresel yemeklerimizi daha ön plana çıkararak Kızılcahamam’da etkinliklerimizi gerçekleştirdik. Hem yöresel yemeklerimizi, hem de ulusal yemeklerimizi Türkiye çapında da tanıtmak için Kızılcahamam Belediyesi olarak elimizden geleni yapacağız” dedi.

Kısa bir konuşma yapan Ankara Bölge Milletvekilleri; MHP Genel Başkan Yardımcısı, Ankara Milletvekili Yaşar Yıldırım, AK Parti Ankara Milletvekillerinden Asuman Erdoğan, Hacı Turan, “Kızılcahamam Belediye Başkanı Süleyman Acar’a böyle bir organizasyonu gerçekleştirdiği için teşekkür ederiz. Emeği geçen katkıda bulunan herkesi tebrik ediyorum. Belediyecilik Uluslar ve uluslararasında tanıtmaktır. Biz ilk defa bir ulusal yemek yarışmasının bir ilçede, bir belediye tarafından düzenlendiğini gördük. Bu yönden tebrik ediyoruz” dediler.

Yemek yarışması ödül töreninde Kızılcahamam’da sünnet olan Çocuklara oyuncak dağıtılarak, üniversite sınavında ve liselere geçiş sınavında yüksek derece gösteren öğrenciler yarım altınla ödüllendirildi.

Yarışmada dereceye giren yarışmacılara MHP Genel Başkan Yardımcısı Ankara Milletvekili Yaşar Yıldırım, AK Parti Ankara Milletvekillerinden Asuman Erdoğan, Hacı Turan, Kızılcahamam Belediye Başkanı Süleyman Acar, Başkan Yardımcısı Yılmaz Özbek, Meclis Üyeleri, AK Parti Kızılcahamam İlçe Başkanı Ahmet Barun, CHP Kızılcahamam İlçe Başkanı Yüksel Altun, MHP Eski İl Başkan Yardımcısı Tahir Taşkın tarafından ödülleri takdim edildi.

Yemek yarışması yöresel kategorisinde dereceye giren yarışmacılar;

1.Kapama Yemeği ile Ayşe Nur Alkan

2.Soğan Dolması ile Nuran Ünsal.

3.Yaprak Sarması ile Reyhan Altunay oldu.

Belediyemiz tarafından birinciye yarım, İkinciye çeyrek, üçüncüye ise gram altın hediye edildi.

Son Güncelleme: 27.08.2019 00:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner89

banner83

banner26