reklam
reklam
DOLAR 32,5729 % 0.09
EURO 34,9652 % 0.33
STERLIN 40,5952 % 0.04
FRANG 35,6144 % 0.14
ALTIN 2.427,53 % 0,18
BITCOIN 63.930,01 -3.566

Kızılay Derneği 1200 kişiye iftar yemeği verdi

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi :
Kızılay Derneği 1200 kişiye iftar yemeği verdi
reklam

Kızılay Derneği 1200 kişiye iftar yemeği verdi

Kızılay Derneği Kırklareli Şube Başkanlığı tarafından, 30 Mayıs 2019 Perşembe akşamı, Festival Alanı’nda, 1200 kişilik iftar yemeği düzenlendi. Duaların okunduğu iftar yemeğinde, vatandaşlar ailesi ve dostları ile birlikte orucunu açarken, açık havada ilahiler eşliğinde iftar yapmanın huzur ve mutluluğunu yaşadı.

 

Kızılay Derneği Kırklareli Şube Başkanlığı, 30 Mayıs 2019 Perşembe akşamı, 1200 kişilik iftar yemeği düzenledi. Festival Alanı’nda gerçekleşen iftar yemeğine katılım yoğun olurken, vatandaşlar hep birlikte orucunu açmanın sevincini yaşadı.

Düzenlenen iftar yemeğine; Kızılay Genel Sekreteri Hüseyin Can, Kızılay Derneği Kırklareli Şubesi Başkanı Volkan Göç, Kırklareli İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş, Kavaklı Belediye Başkanı Gürel Koşdemir, AK Parti Kırklareli İl Başkanı Alper Çiler ve parti teşkilatı ile Kızılay Derneği üyeleri, bağışçılar, gönüllüler ve vatandaşlar katıldı.

Saat 19.30’dan itibaren alana gelmeye başlayan konuklar, ilahiler eşliğinde iftar saatinin gelmesini bekledi. Yoğun katılımın gerçekleştiği iftar programında akşam ezanının okunmasıyla birlikte konuklar, Kızılar Derneği Kırklareli Şubesi’nin genç üyeleri tarafından dağıtılan iftar yemeklerini yedi.

Kırklareli Şube Başkanı Volkan Göç iftar yemeğinde yaptığı konuşmada, “Biz kökleri 150 yıl uzakta olan bir çınarın ismiyiz. Bizim gövdemiz Kızılay’ın teşkilatları; dallarımız bağışçılarımız; yapraklarımız destekçilerimiz; bu ulu çınarın meyveleri ise ocağı tüten, sofrasında çorbası kaynayan, yüzünde tebessüm olan insanlar… Kızılay’a geçmişinden bugüne kadar destek veren herkese şükranlarımızı ifade ediyoruz.” dedi.

Şube Başkanı Göç konuşmasında, “Göreve geldiğimiz Şubat ayından bugüne kadar yaklaşık 2800 ailemizin kapısını çaldık. Yardıma muhtaç olan ailelerin ihtiyaçlarını gidermek için gayret ettik. Bundan sonraki süreçte maddi ve manevi hep yanlarında olacağız. Sizler bize destek olduğunuz sürece biz bu şevkle, azimle yardımlaşacağız, yoksulun kapısını çalacağız, ihtiyaçlarını gidereceğiz. Ben bundan sonraki süreçte de, Kırklarelili hemşerilerimden Türk Kızılayı’na daha fazla destek, daha fazla güç vermesini istiyorum. Hepinize katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Ardından konuşan Kırklareli İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş da, “Kızılay iyiliği temsil ediyor. Bizim milletimiz de iyi bir millettir. Fakire, muhtaca, muhacire, dünyanın her tarafına yardımlar yapılıyor. Zaten bu milletin iyiliği sayesinde korunuyoruz. Kızılay da bunu gerçekten çok iyi beceriyor. Dünyanın her tarafında çok kaliteli, bu işi bilen uzman insanlar var. Allah razı olsun. Teşekkür ediyoruz.” dedi.

Kızılay Genel Sekreteri Hüseyin Can ise yaptığı konuşmada, “Kırklareli’ndeyiz. Ben bu topraklara yabancı değilim. Ben de İnece’nin Kocahıdır köyünde dünyaya gelmişim. Yani ben buralıyım, sizlerden biriyim. Kendi topraklarımda böyle bir hizmete sebep olduğumuz için mutluyuz. Kızılay, bir iyilik hareketidir. 150 yıllık bir ulu çınar… Başladığı gün, hasta ve yaralı askerlere yardım cemiyeti olarak kurulup, o gün bugündür hep insanların kötü gününde de iyi gününde de yanında olmuş bir kurum. Ramazan ayı itibariyle de, 35 ülkede 37 ayrı noktada, Türkiye sınırları dahil olmak üzere, toplam 14,7 milyon insan ile sizinle temas ettiğimiz şekilde ya beraber iftar yapıyoruz ya da onların ihtiyacını görüyoruz, bir kumanya veriyoruz, zekat veriyoruz, fitre veriyoruz. Ve bütün bunları yaparken de veren el ile alan el arasında sadece köprü vazifesi yapıyoruz. Kırklareli’de bugüne kadar emeği geçmiş, Kızılay adına, geçmişteki şube başkanlarından yönetim kurulu üyelerine kadar herkese şükranlarımı arz ediyorum.” ifadelerini paylaştı.

İftar programı hep birlikte yapılan şükür duası ile son buldu.

 

 

 

 

 

 

 

Haber/Kaynak: Sınırkent