İstanbul'dan yayın yapan KRT'nin (Kültür Radyo ve Televizyon) konuğu olan MHP Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt, son haftalarda tartışmaların odak noktası haline gelen Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık'ı çok sert eleştirdi. Kamuoyundaki iddialar karşısında "Bakın, bu kadar ileri gidiyorum" diyen Enginyurt, "Tutuklanmalıdır" dedi.

Türk Kızılayı'nın Türkiye'de isminde tek başına 'Türk' ifadesinin bulunduğu ender kurumlardan biri olduğunu belirterek, tartışmalar yapılırken Türk Kızılay'ının da yıpratılmaması gerektiğini söyledi. 

MHP'Lİ ENGİNYURT: "KEREM KINIK TUTUKLANMALIDIR"

Kerem Kınık ismini yeni duyduğunu belirten Enginyurt, "8 milyon dolarlık bir bağışın, Ensar Vakfı'na gönderilmesine vergiden kaçınmak olarak ifade edecek birisi, Dünya'nın herhangi bir ülkesinde olmuş olsaydı hemen tutuklanmış vergi kaçakçılığından ve en az 10 yıl hapis alırdı. Türkiye'de de aslında bunun karşılığı vergi kaçakçılığı. Tutuklanması gerekir. Bakın, bu kadar ileri gidiyorum. Bu yaptığı işten dolayı tutuklanması gerekir. Vergi kaçakçılığı bizim yasalarımıza göre büyük bir suç. Dolayısıyla Kerem Kınık tutuklanmalıdır, savcılar derhal soruşturma açmalıdır" dedi.

"KIZILAY BAĞIŞLANAN KANLARI FAHİŞ FİYATLARDA SATIYOR"

Tartışmaların odağı haline gelen Kerem Kınık yüzünden Kızılay'ın da zarar gördüğünü belirten Enginyurt, vatandaşlar tarafından Kızılay'a hayat kurtarması için gönüllü olarak bağışlanan kanların da, hastanelere fahiş fiyatlarda satıldığını söyledi. 
İşte Enginyurt'un olay yaratan o açıklamaları: 

"Bu kişinin üzerine gidilmezse, insanların hayırseverlik duyguları zedelenecek. İnsanların yardımseverlik duyguları zedelenecek. İnsanların bağış için cebindeki son kuruşuna kadar verdikleri duygular zedelenecek. Yolda Kızılay'ın kan bağış araçlarını gördüklerinde ki, o kan bağışı da ayrı bir faciadır. İnsanlar kolunu uzatıp, kanını Allah rızası için bağışlarken, o bağışlanan kanların hastanelerde ne kadar fiyata satıldığını biliyoruz. Çok fahiş fiyatlarla satılıyor hastanelere. O da ayrı bir facia. Dolayısıyla bu yönetim anlayışı, bu bağış yapan insanların duygularını zedeler. Bu yönetim anlayışındaki adamlar derhal ayrılmalı."

Editör: TE Bilisim