MENÜ

Kıymetini bil, 81 il...

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Ülkemizin son dönemdeki büyük gelişiminin kazancı spora da yansıdı. Türkiye’nin her alanda yaşadığı büyüme, spora bugüne kadar sağlanan en büyük katkıyı beraberinde getirdi. Özellikle son 5 yıldır büyük bir tesisleşme atağı içinde olan hükümetimiz, spora ve sporculara her anlamda çok büyük destek veriyor. Tabii ki en büyük destek sporun içinden gelen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ait. Türkiye’nin 81 iline ve imkanlar dahilinde ilçelerine spor tesisleri yapılmakta. Geçtiğimiz günlerde Gençlik ve Spor Bakanlığı yetkililerinin yaptığı açıklamada sadece geçtiğimiz yıl spora 540 milyon TL’lik yatırım yapıldığı dile getirildi. Gerçekten azımsanmayacak bir rakam...

Önemli olan bundan sonrası

Türkiye, son 12 yılda 2023 vizyonu doğrultusunda, belirlenen hedeflere ulaşmak için büyük ilerleme sağladı. Ülkemizin her yanı yüzme havuzları, futbol sahaları, spor salonları ile donatılıyor. Yıllardır ülkemizde tesis yok söylemi artık son buldu. Tabii ki tesis yapmakla iş bitmiyor. Önemli olan bundan sonrası. Tesisleşme çalışmaları spor için bir sonuç değil, bence başlangıç olmalı. Haliyle sporcu kardeşlerimize ve antrenörlerimize büyük görev düşüyor. Bu tesislerden doğru şekilde faydalanıp, ülkemize büyük başarılar kazandırılması tabii ki en büyük arzumuz! Bu yatırımların en güzel örneklerden biri Konya Stadyumu. Yapımı tamamlandıktan sonra, A Milli Futbol Takımımız’ın tercihi olan stat, dolup taşması ile Konya halkının da spora olan sevgisini bir kez daha görmemizi sağladı.

Şiddeti önlemeliyiz...

Bu süreçte ülkemiz terör belasıyla uğraşıyor. Aileler çocuklarını kötü arkadaş çevresinden ve zararlı alışkanlıklardan korumak için büyük çaba harcıyor. İşte tüm bu yatırımlar çocuklarımızı, gençlerimizi korumak ve gerekirse kurtarmak için yapıldı ve yapılmaya devam ediyor. Bizlerin en önemli hedefi bedenen ve ruhen sağlıklı bir toplumun temel taşı olan sporun geniş kitlelerce yapılmasını teşvik etmek olmalı. Gençlerin zararlı alışkanlıklara ve şiddete yönelmelerini önlemek üzere spor, kültür ve sanatın önemini unutmamalı ve bu alanlara geleceğimiz, canlarımızı daha çocukluktan itibaren koruyup kollamalıyız.

Nüfusa göre yetersiz

Şu an ülkemizde sporcu ve kulüp sayıları nüfusumuza göre yetersiz... 6 milyon 800 bin civarında lisanslı sporcumuz bulunuyor ama bunların sadece 3 milyon 600 bini faal olarak spor yapmaya devam ediyor. Neredeyse 80 milyon nüfuslu bir ülkede bu rakam gerçekten çok az. Eskiden aileler çocuklarına spor yaptırmazdı, çünkü sporda bir gelecek görmezlerdi. Hatta bir çoğumuzun başına gelmiştir ve bugün gülerek hatırlarız mahalle arasında top oynayıp ayakkabılarımızı patlattığımızda anne babamızdan yediğimiz fırçayı. O devir çok geride kaldı. Artık spora gönül veren 7’den 70’e tüm vatandaşlarımızın ve profesyonel sporcularımızın yanında devletimizin desteği var.

Salonlara transfer olduk

Başarılı sporcular daha yolun başındayken maaşa bağlanıyor. Bu söylediğim sadece futbol için değil, tüm olimpik branşlar için geçerli. Hatta engelli sporcularımız da buna dahil. Bir çok ilimizde açılan Türkiye Olimpik Hazırlık Merkezleri’ne (TOHM) giden çocuklarımıza önemli destekler veriliyor. Geçmişten bugüne hayal dünyamızda şöyle bir yolculuk yaptığımızda nereden nereye diyoruz öyle değil mi değerli okuyucular... Gerçekten toprak inşaat alanlarında top koşturduğumuz günlerden son teknoloji ile donatılmış ayağımızın dibindeki spor salonlarına transfer olduk, aman eskimesin denilen yıllarca giymek zorunda kaldığımız bir çift spor ayakkabıdan, renk renk farklı markalara ait hergün yeni birini giydiğimiz günlere geldik.

Haksızlık etmemeliyiz

Basit gibi görülebilir ancak bakmak ve görmek arasındaki farkı ayırt edenler için anlattıklarım daha özel bir anlam ifade edecektir sanırım. Evet, işte o günlerden bizlere her türlü imkanı sunarak bugünleri hediye eden ve hayallerimizi gerçekleştirmemize katkı sağlayanlara haksızlık etmememiz gerekiyor. Sayın Cumhurbaşkanımız’ın himayelerinde Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın gerçekleştirdiği bu kadar özel yatırımın karşılığında beklenen tek şey aktif sporcu sayısının çoğalması, ulusal ve uluslararası arenada tüm branşlarda başarının yakalanması... Dünya çapında yaşayacağımız başarıları hep birlikte kutlayacağımız nice günlere...

YORUM YAZ