SÖZCÜ gazetemizin kitap ekiyle kimi gazetelerin kitap ekleri olmasına karşın bizim yayınlara ilişkin köşe yazısı düzenlememiz, gönderilen kitaplara teşekkür ve kutlama yanında okurlarımıza katkı içindir.

KİTAPLAR:

- Prof. Dr. Sinan BAYRAKTAROĞLU’nun “Cumhuriyetin 100. Yılına Doğru Yükseköğretimde Dil Çıkmazı-Türkçe ve İngilizce Eğitimde Sorunlar ve Çözüm Önerileri” adlı kitabı Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Merkezi yayını.

- Emekli Emniyet Müdürü Esat AVCI’nın:
1- İnterpol’dan Diyarbakır’a Hayaletli Yollar,
2- Aydın Destanı,
3- Gazap Kuyuları,
4- Kara Efe,
5- Ciğerdeler Dilberler,
6- Paşa Konağının Cariyeleri adlı kitapları SOKAK Kitapları yayınları,
7- Zümrüdü Ankam,
8- Fadime Efe adlı iki kitabı da TOGAN Yayıncılık ürünü.

- Emekli Yargıtay Daire Başkanı Ferruh ATBAŞOĞLU’nun “Yeşil Olmalı Dünya-2” adlı kitabının genişletilmiş 2. baskısı kişisel yayını.

- Emekli Tümgeneral Ali İhsan GÜRCİHAN’ın “Devletin Kayıp Kitabı-Türkiye’nin Terörle Bitmeyen Sınavı” adlı kitabı GALEATİ Yayıncılık ürünü.

- Gazeteci Mehmet BİCAN’ın “28 Şubat’tan Bugüne Bakmak-28 Şubat Bin Yıl Değil On Yıl Sürseydi FETÖ Olur muydu?” adlı ayrıntılı değerlendirme kitabı GALEATİ Yayıncılık ürünü.

- Erol ALTUN’un hazırlayıp derlediği üç kitap “En Komik Nasrettin Hoca Fıkraları”, “Gıdıklayan Fıkralar”, “Şen Şakrak Bilmeceler” BİLGİ Yayınevi’nin ürünleri.

- 21. Dönem İzmir Milletvekili Kemal VATAN’ın “Acı-Tatlı Hâtıralar-Yugoslavya’dan Türkiye’ye” adlı, Ünal ŞENEL’in yayına hazırladığı kitabının 4. baskısı kişisel yayını.

- Ekonomist yazar Oya GÖKER’in ikinci kitabı “Kemanla Yolculuk”, kızının müzik eğitimi nedeniyle yaşadıklarını, deneyimlerini, eleştiri ve önerilerini içermektedir. PKİTAP Yayıncılık ve Reklam Ajansı’nın yayınıdır.

- Hakan BIÇAKÇI’nın 14 gazeteciyle yaptığı görüşmeleri içeren “Uydurmanın İncelikleri-Kurmaca Üzerine Kişisel Yaklaşımlar” adlı kitabı HEP Kitap yayını.

- Yonca Mete SOY’un İsveççe’den “Yedi Eksi Bir” adıyla dilimize çevirdiği Arne DAHL’ın “Utmarker” adlı polisiye gerilim kitabı da Teas Yayıncılık A.Ş.’nin HEP Kitap ürünüdür.

- E. Subay Kıbrıs Gazisi Atilla ÇİLİNGİR’in “Önce Vatan” adlı 11. kitabı BİLGEOĞUZ Yayınları’nın ürünü.

- Emekli Öğretmen Ali Kemal TEMUÇİN’in “Öğretmen, Anıları, Gerçekler, Öneriler” adlı kitabı kişisel yayını.

- Ceylan KORYÜREK’in 41 şiirinden oluşan “Bir Aşk Şarkısı Provası” adlı 4.kitabı KORA Yayın ürünü.

- Prof. Dr. Şanal GÖRGÜN’le Yard. Doç. Dr. Levent BÖRÜ, Yard. Doç. Dr. Barış TORAMAN ve Dr. Mehmet KODAKOĞLU’nun ortak yapıtları “Medenî Usûl Hukuku” kitabının 6. baskısı YETKİN Yayınları’nın ürünü.

Yine Prof. Dr. Şanal GÖRGÜN ile Yard. Doç. Dr. Barış TORAMAN ve Dr. Mehmet KODAKOĞLU’nun ortak yapıtları “İcra ve İflas Hukuku (Ders Notları)” adlı yapıt LEGEM Yayıncılık’ın yeni ürünü.

- Burhan TOPRAK’ın hazırladığı, sözlüklü ve iki belgelikli “Yunus Emre Divanı” adlı çok nitelikli baskılı kitap Ankara-Keçiören Belediyesi’nin yayını.

- Asım ÖZTÜRK’ün “Yeryüzü Çocukluğum” adlı romanı 28. yapıtı olarak SARİSSA Yayınları’nın ürünü.

DERGİLER:

Ünal YALTIRIK’ın genel yayın yönetmeni olduğu, üç ayda bir yayımlanan MAYA dergisinin 284.sayısı yayımlandı. 40 yıldır güç koşullara karşın düzenli yayımlanan dergi dolgun içeriği ve seçkin imzalarıyla toplumsal görevini sürdürüyor.

YENİ YIL KATKILARI:

ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE VAKFI’nın (İst.) 2018 yılı takvimleriyle gerçekten çok nitelikli ajandası beğeniler almaktadır.

Anıtkabir Derneği’nin 2018 yılı duvar ve masa takvimleri de yoğun isteklerle aranmaktadır.

İstanbul’da Dr. Oktay DURAN’ın Cem 0fset-Basımevi’nin ATATÜRK portreleri de ortama renk katmaktadır.

KUTLAMA:

Biray ÜSTÜNER yönetimindeki BİLGİ Yayınevi’nin bu yıl yayımladığı kitap sayısı 400’ü buldu. TÜYAP Kitap Fuarı’na iki standla katıldılar. Başarılarını kutluyor, gelecek yıllar için daha verimli çalışmalar diliyoruz.