Denizli'de Pamukkale ilçesi Kınıklı Mahallesi'nde belediye tarafından işletilen Pamuk Kafe, Kitap Kafe ve Konuşan Bank adlı sosyal tesiste uygulanan projeyle çarşamba günleri 15.00  ila 16.00 saatleri arasında kitap okuyanlara çay ikram ediliyor.

Proje kapsamına her hafta bir okulun öğrencileri de sosyal tesiste ağırlanıyor, Kitap Kafe'den yararlanmaları sağlanıyor. Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, belediye olarak kitap okuma alışkınlığı kazandırılması için farklı projelere imza attıklarını kaydetti.Gençlerin ilgi gösterdiği sosyal tesisi, rahat bir ortam sağlamak için ev ortamını aratmayacak şekilde dizayn ettiklerini aktaran Gürlesin, sosyal tesis içerisinde bulunan Kitap Kafe'de 3 bin kitap bulunduğunu söyledi.

Gürlesin, projeyle burada kitap okuyanlara sınırsız çay ikram ettiklerini belirterek, "Bir saat de olsa sembolik olarak böyle bir çalışmayla kitap okuma alışkanlığına dikkat çekmek istiyoruz. Hatta ileriki zamanda kitap kafenin içerisinde kitap okuyanlara her gün çay ikramımız olacak. Amacımız kitap okuma alışkanlığına katkı vermek." ifadelerini kullandı.