Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kitap Kafe Hizmet Alındı

Karabük Belediyesi tarafından yapılan

Karabük Belediyesi tarafından yapılan “Kitap Kafe”nin açılışı yapıldı.

Sosyal sorumluluk projelerine ara vermeden devam eden Karabük Belediyesi sağlıklı bir geleceğe sahip olabilmek için hayata geçirdiği Kitap Kafe projesinin açılışı 100. Yıl Mahallesin’de düzenlenen tören ile gerçekleştirildi.

100. Yıl Yaşam Kompleksi içerisinde yer alan Kitap Kafe projemiz, üniversiteli gençlerimizin ve öğrencilerimizin kitap okuyabilecekleri, internet erişimi olan, sosyal aktivitelerin gerçekleştirilebileceği, nezih bir mekân olarak tasarlandı.

Açılış törenine, Karabük Valisi Sayın Fuat Gürel, Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Eskipazar Belediye Başkanı Hüseyin Dönmez, Karabük Belediye Başkan Yardımcısı Seher Berker, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, meclis üyeleri, daire müdürleri, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Tören öncesi bir konuşma yapan Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili; ” Öncelikle tüm engelli vatandaşlarımızın 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutlar, onlara daha güzel bir yaşantı temenni ederim.

Biz Karabük’te çevre illerden daha fazla hizmet ürettiğimizi söylüyoruz, iddialı konuşuyoruz. Yine her türlü işi kendi imkânları ile gerçekleştirebilecek borçsuz bir belediye olduğumuzu söylüyoruz. İşçisi ile personelleri ile yalnızca Karabük’e hizmet etmeyi gaye edinmiş bir belediye olarak çalışmamıza devam ediyoruz.

Bizim en önemli çalışmalarımızdan bir tanesi yayalaştırılmış Kent Meydanıdır. Bu meydan bir akşamda 130 tane bina yıkılarak ortaya çıkartılmıştır. Hemen yanında ancak devlet imkanları ile ortaya çıkarılabilecek olan Battı Çıktı yapılmıştır. Yine geçtiğimiz dönemlerde Dolmuş Durakları, Hal, Mezbaha, Emekli Evi, Sosyal Yaşam Merkezleri yapılmıştır.  Yine önümüzdeki sene yarım kalan Spor Vadisi’nin açılışını yapıp hemşerilerimizin hizmetine sunacağız. Karabük ile Safranbolu’yu birbirine bağladığımız köprü belki de ilerleyen yıllara bırakılmış mimari bir eser olacaktır.

Karabük Belediyesi olarak pazar yerlerindeki servis hizmetlerinden, yaşlı bakım hizmetlerine, Sosyal Yaşam Merkezlerimizdeki etkinliklerden, 300’e yakın arkadaşımıza yaptığımız gıda yardımlarına kadar tüm sosyal etkinliklerimizi yerine getiriyoruz. 

Zaman zaman “Belediye Başkanı Rafet Vergili sosyal etkinler içerisinde bulunmuyor” diye eleştiriler alıyoruz. Doğru söylüyorlar. Bugüne kadar eğlenceli sosyal etkinlikler içerisinde bulunmadım. Sebebi de geçtiğimiz 10 yıl içerisinde Karabük’ün bir hayli fazla hizmete ihtiyacı olmasıydı.

Önümüzdeki dönem Yağmur Suyu Drenaj programını 2 yıl içerisinde kendi imkânlarımızla bitireceğiz. Bu projenin Devlet Birim Fiyatı 85 milyon liradır. Yine önümüzdeki dönem Bilim Merkezi ve Sağlık Tarama Merkezi’ni gerçekleştirileceğiz. Önümüzdeki dönem Karabük Belediyesi kültürel çok farklı hizmetlerde bulunacaktır.

Kat Sayı Düşürme Uygulaması İle 100. Yıl Mahallesi’nin Gelişimine Katkıda Bulunduk

100. Yıl Mahallesi üniversite mahallesidir. Bu mahallenin bu şekilde gelişmesinde Karabük Belediyesi’nin çok büyük katkıları olmuştur.  Bizim dönemimizde burada Türkiye’de örnek bir uygulama yapılmış 1,60 olan kat sayısı 1,20’ye düşürülmüştür. Çarpık bir yapılaşma olarak başlayan mahalleyi durdurup düzenli hale gelmesini sağladık. Çoğu Belediye Başkanı oy korkusu olduğu için bu şekildeki rantları düşürmek yerine yükseltmeyi tercih ederler.

Üniversite mahallemizin gelişimi ile beraber müdürlerimiz ve istişare kurullarımızla konuşmalarımız neticesinde öğrencilerimizin rahatça oturup ücretsiz çay ve kahvelerini içip kitaplarını okuyabilecekleri böyle bir mekânı ortaya çıkarttık” dedi.

Karabük Valisi Sayın Fuat Gürel ise, “ Bugün 3 Aralık Dünya Engelliler Günü, bugünü onları anlamaya çalışarak geçirmeliyiz. Biraz öncede yine kardeşlerimizin eğitilmesi sürecinde nelerle karşılaşılabiliyor, neler yapılması gerektiğiyle ilgili bir kısım eğitim faaliyetlerindeydik. Öncelikli olarak onların gününü kutlamak istiyorum.

100. Yıl Mahallesi üniversitede okuyan gençlerin bulunduğu bir bölgedir. Bu güzel mekân gerçekten bu bölgeye çok yakışmış. Belediye Başkanımıza ve ekibine teşekkür ediyorum. Önemli bir tesis olduğunu düşünüyorum. Şehrimizde 50 bine yakın öğrencimiz mevcut bunların bir takım sorunları var. 50 bin öğrenci az değil, şehrimizin nüfusunun 250 bin olduğunu düşündüğümüzde aslında 5’te birinin öğrencilerden oluştuğu görülüyor” dedi.

Açılış töreni yapılan duanın ardından Karabük Valisi Sayın Fuat Gürel ve Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili ile protokol üyelerinin birlikte açılış kurdelesini kesmesi ile sona erdi.

Web Tasarım & SEO: Best4SEO