TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kitap fuarının engelsiz yazarı

Çocukken geçirdiği havale sonucu tekerlekli sandalyeye bağlı kalan 47 yaşındaki Erdal Yalçın, tek parmağıyla 16 kitap yazdı. Kitaplarını tanıtmak için İzmir Kitap Fuarı’na katılan Yalçın, azmi ile kitapseverlerin takdirini topladı

Haber Giriş Tarihi: 19.04.2018 06:47
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Kitap fuarının engelsiz yazarı

E. ÇAĞLA GENİŞ

Ailesiyle birlikte İstanbul’da yaşayan 47 yaşındaki engelli yazar Erdal Yalçın, kitaplarını tanıtmak ve okuyucuyla buluşmak için babası Kaya Yalçın eşliğinde tekerlekli sandalyesiyle 23. TÜYAP İzmir Kitap Fuarı’na konuk oldu. Tekerlekli sandalyesine monte ettiği stant üzerinde bugüne kadar kaleme aldığı 16 kitabını satışa sunan Yalçın, azmi ile görenleri kendine hayran bıraktı. Yalçın, şiir, öykü, çocuk, tiyatro ve kişisel gelişim dallarında basılı 16 kitabı bulunduğunu, 17'ncisinin de baskı aşamasında olduğunu belirterek, fuarlara katılarak bir taraftan kitaplarını tanıtmayı bir taraftan da insanlara küçük de olsa bir şeyler yapabileceğini ispatlamayı amaçladığını ifade etti.

HAYALİ ÜNİVERSİTEYE GİTMEK

Henüz 2 yaşındayken geçirdiği havale sonucu tekerlekli sandalyeye mahkum olan Yalçın, yüzde 98 engeli bulunduğu için hayatı boyunca okula gidemedi. Annesinin götürdüğü çocuk spastik derneğinde okuma yazma öğrenen Yalçın, zorlukla kullandığı tek parmağıyla 16 kitap yazdı. Yazmaya önce küçük hikayeler ve makaleler yazarak başlayan Yalçın, aynı zamanda birçok karma resim sergisine katıldı. Yalçın, “Ülkemizde resim sanatına pek rağbet olmadığını anladım ve resim yapmayı bıraktım. Çünkü geçimimi bir şekilde sağlamak zorundaydım. Aslında edebiyatta en çok şiiri seviyorum. Kendimi şair olarak nitelendirebilirim. Ama şiir kitaplarına da ilgi olmadığı için öyküler yazdım. Eğitimimi dışarıdan tamamlayarak üniversite sınavlarına girdim. Az bir puanla kazanamadım. Ama pes etmeyeceğim. Seneye tekrar sınava gireceğim” dedi.

“YAZMAYA DEVAM EDECEĞİM”

Yazmayı çok sevdiğini ve kitap çıkarmaya devam edeceğini ifade eden Yalçın, “Benim amacım her insanın mutlaka küçük de olsa yapabileceği bir şeyler olduğunu kanıtlamak. Her zor anımızda yıkılmayıp, zayıf yönlerimizi unutup güçlü taraflarımızı ortaya çıkarmalıyız. Ben kitap yazmaya başlarken insanlara bir mesaj vermek istedim. Engelliyim ama bunun başarılı olabilmeme engel olmadığını göstermek istedim. 17 yılda 16 kitap yazdım. Bu kitapları kendim satarak paramı kazanıyorum. Bundan çok mutlu oluyorum. Benim yaşadığım bu mutluluk tarif edilemez. Yazmaya devam edeceğim” şeklinde konuştu.

“GURUR DUYUYORUM”

Baba Kaya Yalçın ise, oğlunun dışarıdan liseyi bitirdiğini ve kitaplarını tek parmağıyla dizüstü bilgisayarda yazdığını belirterek, oğlunun kitaplarını tanıtabilmesi için imkan verildikçe fuarlara katıldıklarını dile getirdi. Yalçın, “Oğlum 2 yaşında menenjit geçirdi. Tekerlekli sandalyede yaşıyor. Yatağında bile ben çeviriyorum ama tek parmağıyla kitaplarını yazıyor. Şimdi hayali gazetecilik okumak. Biz de ona destek oluyoruz. Onunla gurur duyuyorum” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.