Kısıtlama günü yağan kar ilçeyi de sosyal medya hesaplarını da beyaza bürüdü

Dün başlayan ve bugün de etkisini artırarak devam eden yağış, ilçeyi de sosyal medya hesaplarını da beyaza bürüdü. Sokağa çıkma yasağına denk gelen mevsimin ilk karı, boş kalan ilçede güzel görüntüler oluşturdu.

Kısıtlama günü yağan kar ilçeyi de sosyal medya hesaplarını da beyaza bürüdü

Karasu’da mevsimin ilk karı yağdı. Kar yağışı yüksek yerlerde olduğu gibi ilçe merkezinde de etkili oldu. Dün başlayan ve bugün de etkisini artırarak devam eden yağış, ilçeyi beyaza bürüdü. 

GÖRÜLMEMİŞ GÖRÜNTÜLER KAYDEDİLDİ

Pandemi nedeniyle uygulanan sokağa çıkma yasağından dolayı daha önce görülmemiş sakinlikte kış görüntüleri kaydedildi. Dışarıya çıkamayan vatandaşların pencere ve balkonlarından çektikleri görüntüleri sosyal medyada paylaşmasıyla Karasu gibi sosyal medya da beyaza büründü.

Dün akşam saatlerinde başlayan yağış ilçeyi etkisi altına aldı. Özellikle uzak mahallelerde yoğun kar yağışı gözlendi. Koranavirüs salgını nedeniyle uygulanan kısıtlamalardan dolayı sokak ve caddeler boştu. Kar yağışını hevesle bekleyen çocuklar kısıtlama gününde lapa lapa yağan karı pencerelerden izlemek zorunda kaldı. Dışarıda, işe ya da markete giden ve sokağa çıkma yasağından muaf olan vatandaşlar vardı.

PAZAR ALIŞVERİŞLERİ AKSADI

Kar yağışının devam ettiği pazartesi günü sokağa çıkma yasağının bitmesiyle mesai günü ve halk pazarı olması nedeniyle caddeler, sokaklar doldu. Pazartesi sabahı itibarıyla Kızılcık’ta kar kalınlığı 50 cm’yi buldu. Yenidoğan, Ortaköy, Kurudere, Yassıgeçit ve Ardıçbeli’de ise kâr kalınlığı 70 cm’ye ulaştı. Kapalı mahalle yolu olmadığı öğrenildi. Vatandaşlar ilçe merkezine geldi fakat sabah saatlerinde yavaşlasa da öğleden sonra artan yoğun yağış nedeniyle pazar alışverişleri aksadı.

Güncelleme Tarihi: 18 Ocak 2021, 15:54

Karasu Haber

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER