Kışanak; Umudumuz sizde!

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır milletvekili adayları, Kışanak’ı makamında ziyaret etti. “Umudumuz sizde” diyen Kışanak, adaylara başarılar diledi.

Kışanak; Umudumuz sizde!

DİYARBAKIR-HDP Diyarbakır Milletvekili Adayları, Edip Berk, İmam Taşçıer, Sibel Yiğitalp, Ziya Pir, Çağlar Demirel, Nimetullah Erdoğmuş, Nesrin Hilal Şanlı ve HDP İl Eş Başkanı Ömer Önen, dün BBüyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak’ı ziyaret etti. Kışanak, HDP adaylarını, Kayapınar Belediyesi Eş Başkanı M. Ali Aydın, Sur Belediyesi Eş Başkanı Fatma Şık Barut, belediye meclis üyeleri ve yönetim kadrosuyla birlikte protokol kapısında güllerle karşıladı.

Adaylar Eş Başkan Kışanak'la görüştü                                            

Adayları makamında ağırlayan Kışanak, seçim sürecinin halka, ülkeye ve insanlığa barış ve huzur getirmesini diledi. Özgürlük umudu olanların, barış ve demokrasi isteyenlerin, kadın özgürlüğüne inanların,  demokratik bir yaşam iddiası olanların ve herkesin gözünün adayların üstünde olacağını kaydeden Kışanak, “Sizler hepimizin umutlarını taşıyorsunuz. Seçim süreçlerinin yoğunluğu mutlaka olacak. Eminim yoğun bir çalışma temposuyla her yere yetişmeye çalışacaksınız. Ama 7 Haziran akşamı hep beraber bu yorgunluğu unutacak, güzel haberler alacağımıza inanıyorum. Hepinize başarılar diliyorum.” dedi.

Önen: Provokasyonlara gelmeyeceğiz

Önen, HDP olarak Diyarbakır’da uzun bir süre önce çalışmalarına başladıklarını belirtti. Adaylar belli olduktan sonra bir program çerçevesinde artık halkla buluşma, halkla temas çalışmalarının olacağını ifade eden Önen, işlerinin kolay olmadığını dile getirdi.  Önen, “Ama halkımızın bize verdiği güç ve umut bizi çalışmaya sevk ediyor. Bizler HDP olarak gerek Diyarbakır’da ve Türkiye’nin bütün metropollerinde de artık demokratik ortamı yaratabileceğimiz ortadadır.” dedi. Ağrı’da yaşanan olayların bir provokasyon olduğunui vurgulayan Önen, sözlerini şöyle sürdürdü:  “AKP’nin özellikle seçime yönelik yaptığı provokasyon ve tutumları bundan sonraki çalışmalarımızda da deşifre edeceğiz. Özellikle Kürdistan’da yürüttüğü politikaları deşifre etme yönünde de bizim girişimlerimiz olacaktır. Aday olan arkadaşlarımıza bundan sonra demokrasi, barış, halkların kardeşliği ve Türkiye’yi demokratikleştirecek bir politika izleyeceğine inanıyoruz.” Ziyaretin ardından Kışanak ve HDP Diyarbakır Milletvekili Adayları,  Şengalli çocukların ahşaptan yaptıkları oyuncak sergisini gezdiler.

Kaynak: Diyarbakır Söz