T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Deniz ve İç sular Düzenleme Genel Müdürlüğü’nün 14.06.2019 tarihli talimatı ile 1.Temmuz.2019 tarihi itibari ile Amatör Denizci Belgesi (ADB) gibi kısa mesafe telsiz kullanım belgesi de liman başkanlıklarınca verilecek eğitim ve sınav ile verilmeye başlanacak.



Kısa Mesafe Telsiz (KMT) eğitim ve sınavları da artık Liman Başkanlıklarında verilecek!
Hali hazırda eğitim zorunluluğu olmadan sadece Gemi Adamları Sınav Merkezi (GASM) tarafından yapılan sınav ile verilen Kısa Mesafe Telsiz (KMT) belgesi T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürlüğü’nün 14.06.2019 tarihli talimatı ile 1.Temmuz.2019 tarihi itibari ile Amatör Denizci Belgesi (ADB) gibi liman başkanlıklarınca verilecek eğitim ve sınav ile verilmeye başlanacak.
VHF Telsiz cihazı bulundurma zorunluluğu veya VHF cihazı bulunan balıkçı, özel tekne, hizmet gemisi, servis motoru, ticari yat v.b. gemilerde bu cihazı kullanabilmek maksadıyla daha önceden elektronik ortamda yapılan Kısa Mesafe Telsiz (KMT) sınavları Ulaştırma Bakanlığının onayı ile Liman Başkanlıklarınca da yapılabilecektir. Kısa Mesafe Telsiz sınavları Amatör Denizci Belgesi sınavlarında olduğu gibi eğitimin ardından yapılacak sınavda başarılı olan adaylara belge düzenlenebilecektir. Vakfıkebir İlçesinde bu eğitim ve sınavın Vakfıkebir Liman Başkanlığınca müracaat durumuna göre belirlenen takvimlerde yapılması planlanmaktadır.
Başvuru İçin Gerekli Belgeler:
1-Dilekçe
2-Fotoğraf (1 adet)
3-Sürücü Belgesi Fotokopisi veya Aile Hekiminden Sağlık raporu
4-Harç Dekontu