28-Mart-2024 14:58:37

Cankoç Medya Kuruluşudur.

$
Kış kapıda!

Kış kapıda!

Pastırma sıcakları ile güzel bir hafta geçiren Gerede’de karlı günler yaklaşıyor. Yarın ilçede kar yağışı bekleniyor. Gece -10 derecelere kadar düşecek soğuk hava nedeniyle özellikle sürücülerin gizli buzlanmaya karşı dikkat etmesi gerekiyor. Ayrıca soba kullanan vatandaşların da bu hafta dikkatli olması gerekiyor. 

Pazartesi gününe kadar havaların sıcak geçeceğini dile getiren uzmanlar, Pazartesi gününden itibaren Kuzey Avrupa’dan gelecek yağışlı havanın bölgeyi etkisi altına alacağını belirttiler. Bu yağışlarla birlikte sıcaklık kademeli olarak hissedilir şekilde 10-12 derece düşecek. Soğuk ve yağışlı hava Pazartesi günü sabah saatlerinden itibaren bölgenin batısında, etkili olmaya başlayacak ve gece saatlerine kadar yayılacak. Salı gününden itibaren aralıklı olarak yağışlı geçecek. Yağışlı hava ise etkisini kaybettikten sonra, soğuk hava etkisini sürdürmeye devam edecek. Soğuk ve kar yağışının neden olabileceği olumsuzluklara karşı vatandaşları meteoroloji şimdiden önümüzdeki günler için uyardı.

Gerede’de bugünden itibaren beklenen hava sıcaklıkları şöyle: 20 Kasım Pazartesi: Öğleden sonra karla karışık yağmurlu, gündüz 8, gece sıcaklığı 3 derece dolaylarında seyredecek. 21 Kasım Salı: Kar yağışlı, gündüz 0, gece sıcaklık değerleri ise -3 derece olacak. 22 Kasım Çarşamba: haftanın en soğuk günü olacak. Gece sıcaklığı -10 derecelere kadar düşecek. Gündüz sıcaklık en fazla 2 dereceye çıkacak. Çarşamba günü soba zehirlenmelerine karşı dikkatli olunması gerekiyor. Yağış beklenmiyor. 23 Kasım Perşembe: Gün boyu parçalı bulutlu geçecek. Gündüz 4 dereceye çıkacak sıcaklık, gece -5 derece dolaylarında seyredecek.

Cevap bırakın