DİSK, KESK, TMMOB ve TTB Genel Merkezleri’nin “Savaşa İnat, Barış Hemen Şimdi” şiarı ile 10 Ekim 2015 Cumartesi günü Ankara’da düzenleyeceği miting için Çorum’dan da otobüs kaldırılacak.
Bu koşullarda kin ve nefretten beslenenlere karşı barış ve kardeşlik talebini daha ısrarlı bir şekilde sahiplenmek, tüm baskılara rağmen savaşa karşı barışı daha cesurca dile getirmek amacıyla düzenlenen miting ile ilgili KESK Çorum Şubeler Platformu tarafından bir basın toplantısı düzenlendi.
KESK’e bağlı sendikaların şube başkanlarının yanı sıra DİSK/Emekli-Sen Şube Başkanı Ömer Sözüdoğru’nun da hazır bulunduğu basın toplantısında konuşan KESK Dönem Sözcüsü Ertuğrul Alper, bugüne kadar gerek tek tek gerekse ortak yapılan basın açıklamaları ve basın toplantıları ile ülkenin adım adım bir uçurumun kenarına itildiğine dikkat çektiklerini belirterek, “Nefret söylemlerini kapkara bir zift yağmuru gibi üzerimize boca ederek savaş çığlığı atanların her türlü baskı ve tehdidine rağmen barış ve kardeşlik çağrısından taviz vermedik” diye konuştu.
Ülkenin yeniden kan gölüne döndürülmesinin sorumlularını hep beraber bulmak için yılmadan, usanmadan “bu savaş kimin savaşı?” diye sorduklarını ifade eden Alper, “Bu sorunun cevabını ararken öncellikle topraklarımızın her gün akan kan ve gözyaşı ile sulanmasından kimin-kimlerin beslendiğine, çatışma ve savaş ortamının kimin-kimlerin tercihi olduğuna ve bu tercihin bedelinin kimler tarafından ödendiğine bakılmasının elzem olduğunu vurguladık” dedi.
Bu kirli savaş ile hangi gerçeklerin üzerini örttüklerini çok iyi gördüklerini belirten Alper, son dönemde halklar arasındaki bağları koparmayı, şiddet ve linç kültürünü güçlendirmeyi hedef alan gelişmelerin, barış ve kardeşlikten yana olan tüm kesimlerin görev ve sorumluluğunu artırdığını açıkladı.
Bu toprakların kana ve gözyaşına fazlasıyla doyduğunu, 35 yıldır yaşananların ölüm, kan ve gözyaşı dışında bir sonuç üretmediğini, savaş/şiddet odaklı politikalarda ısrarın Kürt sorununu çözemeyeceğini gösterdiğini ama buna rağmen yine bedeli yoksul halk çocuklarınca ödenecek bir savaşın içine itildiğini söyleyen Alper, “Bu koşullarda kin ve nefretten beslenenlere karşı barış ve kardeşlik talebini daha ısrarlı bir şekilde sahiplenmek, tüm baskılara rağmen savaşa karşı barışı daha cesurca dile getirmekten başka çıkar yol yoktur. Bizler DİSK, KESK, TMMOB, TTB olarak akıtılan kardeş kanının son bulması, daha büyük acılar yaşanmasının önüne geçilmesi için dün olduğu gibi bugün de görev ve sorumluluk almaya hazırız. Bu kapsamda Ankara’da 10 Ekim günü “Savaşa İnat, Barış Hemen Şimdi” şiarı ile Emek, Barış, Demokrasi Mitingi düzenleyeceğiz. Bunun için çağrıyı biz yapsak da 10 Ekim’de hayata geçirilecek miting yüreği emekten, barıştan, kardeşlikten, demokrasiden yana atan herkesin mitingidir. Bu savaş ise Saray’ın savaşıdır. Gelin savaşa karşı barışı; baskı, şiddet ve zora karşı özgürlükleri ve demokrasiyi; yolsuzluğa, hırsızlığa ve sömürüye karşı emeğin mücadelesini yaşamın her alanında birlikte yükseltelim. Gelin her ölümün bizi birbirimizden daha uzağa savurmasına izin vermeyelim. KESK, DİSK ve TMMOB olarak, Çorum’daki tüm demokrasi güçlerini, yüreği barıştan yana atan herkesi, bu kirli savaşı durdurmak ve kalıcı barış ve kardeşliğin tesisini sağlamak için 10 Ekim’de Ankara’da yapılacak Emek, Barış, Demokrasi Mitingi’ne ses vermeye çağırıyoruz. Mitinge 10 Ekim 2015 Cumartesi günü Özdoğanlar Sineması önünden saat 05.00’de hareket edilecektir” şeklinde konuştu.
(Taner ŞİMŞEK)
Editör: TE Bilisim