KIRLANGIÇ RESMEN BEYLİKDÜZÜ LOGOSU OLDU

KIRLANGIÇ RESMEN BEYLİKDÜZÜ LOGOSU OLDU
Beylikdüzü’nde 6 yıldır tartışma konusu olan kırlangıç logosu, MHP’li iki meclis üyesinin desteği ile ilçenin yeni logosu oldu. Üçte iki çoğunluğu sağlamada kilit rol oynayan MHP’li iki meclis üyesi karara ‘Evet’ diyerek 6 yıllık tartışmaya son noktayı ko

Beylikdüzü’nde önceki dönemden bu yana 6 yıllık süreçte gündemi meşgul eden logo değişikliği konusu son buldu. Mecliste 3/2 çoğunluğu sağlayamayan CHP, AK Parti’nin ısrarla ret vermesi ile logo değişlikliğinin yapamamıştı. Yeni dönemle birlikte MHP’li 2 meclis üyesi Aralık ayı meclis oturumunda gündeme gelen logo değişikliğine ‘Evet’ diyerek 6 yıllık tartışmaya son noktayı koydu. AK Partililerin yoğun itirazlarının olduğu mecliste ‘logo’ konusunun daha fazla tartışılmamasını isteyen Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, son sözü MHP’li Tuncay Kaan’a verdi ardından oylamaya geçti.

MHP’Lİ KAAN KIRLANGIÇ’A ‘EVET’ DEDİ

MHP Meclis Üyesi Tuncay Kaan, logo ile alakalı aldığı sözde tartışmanın mazisini araştırdığını, logo değişikliğinin komisyondan oy birliği ile geçmesine rağmen mecliste AK Parti meclis üyelerinin kararlarını olumsuz yönde değiştirmelerinin dikkatini çektiğini ifade etti. Kaan, yaptığı araştırmada kırlangıç logosunda bir sorun görmediğini ancak renkleri konusunda bir takım serzenişlerin olduğuna dikkat çekerek, renklerinin değişmesi durumunda olumlu karar vereceklerini açıkladı. MHP’li meclis üyesi Kaan, Beylikdüzü’nde konuşulacak daha önemli konular olduğunu ve bu tip konuların gündemi yeterince meşgul ettiğine de vurgu yaptı.

AK PARTİ’YE MHP ÇELMESİ

Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, kırlangıç logosunun yeşil mavi yeni renkleri ile birlikte oylamaya sunacağını ifade ederek kararı meclise bıraktı. Başkan Çalık, oylamadan önce AK Partililere çağrıda bulunarak, ‘Sizin de bu sürece destek vermenizi bir kere daha söylüyorum. Bu ilçenin konuşacağı daha önemli sorunları var. Bizim odaklanmamız gerek sorunlar var. Bu gündemi 5 sene daha mı tartışalım?’ şeklinde destek istedi. Oylamada MHP ve CHP ‘Evet’ derken, AK Parti ‘Hayır’ oyu kullandı. 37 Meclis üyesinden oluşan mecliste, 25 oy ile oy çokluğu ile geçen kararla Beylikdüzü Belediyesi’nin yeni logosu kırlangıç oldu. Kararın geçmesinde MHP kilit rol oynadı. Meclisi takip eden vatandaşlardan AK Parti destekçileri MHP’nin kendilerine çelme attığı serzenişinde bulunurken, diğer vatandaşlar ise 6 yıllık tartışmayı sona erdiren MHP’li üyelere teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.