Kırkpınar Hasanpaşa Mahallesi'nde uygulamaya konulmak istenilen Teleferik Projesi'ne karşı yürütülen direnişe polis müdahalesi sonrasında gözaltına alınan 7'si TİP üyesi 8 kişinin, müteahhit firmanın çalışma hürriyetini engellemekle suçlandığı bildirildi.

Polis müdahalesinin sona ermesi ve alanın boşaltılmasının ardından gözaltına alınan 8 kişi, ifadeleri sonrasında berbest bırakılmayı beklerken çok şaşrtıcı bir suçlamayla karşı karşıya kaldı. 7'si TİP üyesi 8 kişinin, "çalışma hürriyetini engelleme' suçuyla müteahhit firmanın şikayeti üzerine gözaltına alındığı ortaya çıktı. Gözaltındaki 8 kişinin avukatları,  diğer siyasi parti üyeleri gibi bugünkü eyleme destek için giden TİP üyelerinin böyle bir gerekçeyle gözaltına alınmasının izahı olmadığını belirttiler. Gözaltında bulunan eylemciler, halen poliste tutuluyor.

Bu arada gözaltına alma sırasında polis tarafından zor kullanıldığı ve bir kişinin kolunun kırıldığı belirtildi.

SİLAHLI TEHDİT SANIKLARI SERBEST

Eyleme destek veren 8 kişinin gözaltına alındığı direnişe müdahale sırasında, alanda toplanan halka silah gösterdikleri ve araçlarıyla olay yerinden uzaklaşırken iki kadının ayağını ezdikleri öne sürülen, müteahhit firma çalışanı 2 kişinin, polisteki sorgulamaları sonrasında savcılığa sevkine gerek görülmeden serbest bırakıldığı kaydedildi.

Söz konusu kişiler hakkında suç duyurusunda bulunan Kırkpınar Çevre ve Doğa Sporları Kulübü BaşkanıHüsamettin Koçlu, “Bu alanı polisle boşalttılar, sonra şirket yetkilisi buraya gelerek bize silah gösterdi. Bana ve eşime silah çekti. Bakın bu işin içinde mafya var, devletin bu işe önlem alması gerekiyor; burada kalmayacak bu iş. Beni tehdit edince millet ayaklandı; bu kez arabaya atlayarak eşim ve kızımın ayağını ezdiler. 1 kadına da çarpmışlar. Rapor aldık, şikayetçi olduk. 2 kişi gözaltına alındı”

Editör: TE Bilişim