reklam
reklam
DOLAR 32,5080 % -0.12
EURO 34,9511 % 0.3
STERLIN 40,6107 % 0.07
FRANG 35,5915 % 0.07
ALTIN 2.434,82 % 0,48
BITCOIN 64.206,09 -0.819

“Kırklarelili hemşerilerimin “Nevruz Bayramını” kutluyorum”

Yayınlanma Tarihi : Güncelleme Tarihi :
“Kırklarelili hemşerilerimin “Nevruz Bayramını” kutluyorum”
reklam

Kırklareli Vali Osman Bilgin Türk Dünyası ve Toplulukları haftası dolasıyla mesaj yayınladı.

Vali Bilgin Mesajında şu ifadelere yer verdi: “Binlerce yıllık Türk tarihinin önemli bir parçası olan, bolluğun, bereketin bahar mevsiminin müjdecisi “Nevruz Bayramı’nın” başta ülkemiz olmak üzere tüm gönül coğrafyamıza ve aynı tarihe sahip olduğumuz Türk Dünyasına hayırlar getirmesini diliyorum.

Balkanlardan Orta Asya’ya, Anadolu’dan Kafkaslara, Ortadoğu’ya kadar çok büyük bir coğrafyada kutlanan Nevruz Bayramı, sahip olduğumuz köklü kültürümüzün, geleneklerimizin önemli bir parçasıdır.

Asırlar boyunca hükmettiği topraklarda Nevruzun simgesi olan huzuru, barışı, kardeşliği, adaleti hakim kılmaya çalışan Türk milleti, bugün yine aynı duygularla mazlumların sesi olmaya, yardıma muhtaçlara el uzatmaya, ekmeğini paylaşmak için mücadele etmeye devam etmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle yakılacak Nevruz ateşinin başta milletimiz olmak üzere gönül coğrafyamızda yaşayan tüm Türk Dünyası Topluluklarına ve dünyaya huzur ve kardeşlik getirmesini diliyor, Kırklarelili hemşehrilerimin “Nevruz Bayramını” kutluyorum.

 

Haber/Kaynak: Sınırkent