Kırklareli, milli irade ruhunu yaşatmaya devam ediyor

Kırklareli halkı 15 Temmuz hain darbe girişiminin 2. Yıl dönümünde yine meydanlara akın etti. Özgürlük ve Demokrasi meydanında düzenlenen programda vatandaşlar yine Milli irade ruhunu yaşadı ve yaşattırdı. Protokolün teşrifleriyle gerçekleşen programa Özgürlük ve Demokrasi Meydanında ellerindeki Türk bayrakları ile gelen halk , ''Şehitler ölmez, vatan bölünmez'' sloganları atarak destek verdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başlayan programda şair Alâeddin İkican tarafından okunan şiir damgasını vurdu. Daha sonrasında şehitler için Kur'an-ı Kerim okunarak, dualar edildi. Programın devamında gerçekleştirilen yürüyüşe başta Kırklareli Valisi Osman Bilgin ve eşi İlknur Bilgin olmak üzere, AK Parti Milletvekili Selahattin Minsolmaz, Kırklareli Belediye Başkanı, 55. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Piyade Albay Cihan Uzun, Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya, Adalet Komisyonu Başkanı Vahdet Yeltepe, AK Parti İl Başkanı Alper Çiler ve eşi Filiz Çiler, kurum ve kuruluşlar amirleri ve binlerce vatandaş Mehteran Takımı eşliğinde yürüyüşteki yerlerini aldılar.
15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen programda konuşan Kırklareli Valisi Osman Bilgin yaptığı konuşmasında "15 Temmuz'da dimdik ayakta durarak darbe girişimini engelledik. FETÖ liderini de en kısa sürede inşallah ülkemize getirerek, öcümüzü alacağız. Aziz milletimizden aldıkları paralarla yaşadıkları lüks hayat inşallah sona erecek. 2 yıl önceki acıları yaşamak istemiyorsak, dünyada söz sahibi olmak istiyorsak, devletten başka kimseyi tanımayın. Ülkemizin anayasal düzenle teminat altına alınmış demokratik kazanımlarını, milli birlik, beraberlik ve bağımsızlığımızı ortadan kaldırmayı hedefleyen menfur silahlı darbe girişimi, Türk demokrasi tarihine kara bir leke olarak geçmiş, ülke tarihimizin en alçak darbe teşebbüslerinden biri olmuştur.”dedi.
“Vatandaşın paraları ile alınan tank, top ve silahları yine
vatandaşa doğrulttular”
“15 Temmuz 2016 günü aynı zamanda bir milletin asıl gücünün tankı, topu, tüfeği değil, imanlı ve inançlı evlatları olduğunun bir kez daha tescillendiği, bundan böyle hiçbir gücün, milletin iradesini rehin veya teslim alamayacağının, hukuk dışı yol ve yöntemlerle iktidar değişikliği yapılamayacağının dosta ve düşmana öğretildiği gündür. Bu memleket şehit kanlarıyla sulanarak vatan yapılmıştır, vatan uğruna nice canlar feda edilmiştir. Aziz milletimiz o gece, tıpkı Çanakkale'de, İstiklal harbimizde olduğu gibi tüm fertleriyle tek yürek, tek bilek olarak istiklaline ve istikbaline sahip çıkmıştır. Bundan sonra bize düşen görev birbirimizi daha çok severek kenetlenmek, milli birlik ve beraberlik içerisinde çok çalışarak ülkemizi güçlendirmek ve muasır medeniyetler seviyesine çıkarmaktır" diyerek 15 Temmuz destanının hiç bir zaman unutulmayacağını ifade etti.
AK Parti Milletvekili Selahattin Minsolmaz da 15 Temmuz ruhuyla ve bu kanlı darbenin ulus ve millet olma bilinciyle nasıl püskürtüldüğünü ifade ettiği konuşmasında; 15 Temmuz günü TBMM’ne milletin, iradesi olan yere hain bir saldırı gerçekleştirildi. Milletin ta kendisine düzenlenen bu saldırıda Boğaz köprüsünde insanlara silahlarla, tanklarla ateş edildi. Şehitlerimiz kendi ülkesinin insanının ateşine maruz kaldı. Bu ülke çok savaşlar gördü. Bunun için 15 Temmuzu iyi anlamak ve burada ülkemiz ve geleceğimiz açısından çok önemli sonuçlar çıkarmalıyız. Darbeler maalesef siyasi hayatımızın bir parçası oldu.27 Mayıstan bugüne kadar gelen bütün bu darbe ve darbe girişimleri milletin iradesini seçilmişler eriyle teslim etmek isteyenlere karşı oldu. Buna aman vermeden bir şekilde vesayetle ellerinden alma çabası yani en ucuz tabiriyle milli irade hırsızlığıdır. Bu Milli irade hırsızlığına kalkışanlara millet gereken dersi verdi. Ben seçtiğim insanların yönete yetkisini gasp ettirmem dedi. Bugün bu meydanda farklı siyasi partilerden hepimizin olması, tüm vatandaşlarla hep birlikte yürüyebilmemizin arkasında bu yapılan 15 Temmuz hain darbe girişiminin sadece bir siyasi partiden iktidarı alıp başka bir siyasi partiye vermenin çok ötesinde ülkemizi işgale sürükleyen bir amacın olduğunu da hepimiz mutabık olması yatmaktadır” dedi.
Vatandaş iradesine sahip çıktığını dile getiren Selahattin Minsolmaz ise konuşmasında şunları söyledi; “Bu ülke 15 Temmuz hain darbe girişimini sabaha bırakmadan kaderini tayin etmesiyle püskürtmeyi başardı. Bunun arkasından 16 Temmuz sabahında TBMM’yi toplayarak Türk Parti Grupları Ortak Deklarasyonuyla birlikte darbenin hangisine ne tür olursa olsun karşı olduğumuzu açıkladık. Dolayısıyla bizi yıkmayan bir yumruk bizi daha fazla güçlendirdi. Bundan dolayı milli irademize sahip çıkmak her karışı şehit kanıyla sulanmış bu vatan toprağına sahip çıkmak ve hangi siyasi görüşten olursa olsun herkesin vatanı bayrağı, ezanları tehdit altındaysa bütün vatandaşların bir Mehmetçik olarak sokağa çıkacağı gerçeğini bütün dünyaya haykırmış olduk. Bundan kısa bir süre sonra Türkiye Cumhuriyeti bu tip saldırılara boyun eğmeyeceğini dışarıdan yapılan hiçbir manipülasyona boyun eğmeyeceğini Türk halkı adeta bir tokat gibi cevabını verdi.
Bu 250 şehidimiz sayesinde bugün bu meydanlarda bunu kutlayabiliyoruz.250 şehidimiz ve 2500’ü aşkın gazimiz sayesinde bugün evlatlarımızla beraber evimizdeyiz. Ülkemiz her türlü mücadeleyi verdi. Ben burada öncelikle Gazi Mustafa Kemal ve arkadaşlarımızla Kurtuluş mücadelesi veren şehitlerimiz ve terörle mücadele eden şehitlerimiz aynı zamanda 15 Temmuz şehitlerimizin ruhu şad olsun diyorum. Gazilerimize acil şifalar diliyorum. İnşallah ülkemizde bir daha darbe olmaz, ezanlar hiç dinmez, bayrağımız daima dalgalanır. Atamızın gösterdiği çağdaş muasır medeniyet seviyesine çıkmaya devam eder. İnşallah bizlerde 2023 hedeflerimizi gerçekleştirerek artık darbelerin olmadığı, koalisyonların olmadığı vesayet sisteminin iflas ettiği ve Türkiye’nin dünyanın ilk on ekonomisi arasına gireceği bir ülke olma yolunda emin adımlarla ilerleyemeye devam edeceğiz”dedi.
Kuran-ı Kerim Tilaveti okunması, 15 Temmuz Destanı ile ilgili görsellerin sunulması ve saatler 00.13’ü gösterdiğinde Kırklareli’ndeki tüm camilerden selaların okunmasıyla program sona erdi.

Yorum Yazın

Bu Habere Henüz Yorum Yapılmadı. İlk Sen Ol