Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EkonomiGündemManşet

“Üretimi ve istihdamı engelleyen girişimimiz olmadı”

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Üniversitesi Rektörlüğü geçtiğimiz günlerde Topal Ahmet A.Ş yetkililerinin yerel gazetelerde yer alan demeçlerine açıklama yaptı.

Açıklama yapıldı

Rektörlükten yapılan açıklamada şu bilgilere yer verildi, “Bazı yerel gazetelerin 11/09/2014 tarihli nüshalarında yayımlanan kamulaştırmalarımız konusundaki haberle ilgili olarak Üniversitemizce açıklama yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur. Kamulaştırma Yasası uyarınca öncelikle pazarlıkla anlaşmak üzere davet edilen maliklerin uyuşmazlıkları sonucunda, Rektörlüğümüzce anılan Yasa uyarınca kamulaştırma işlemlerimiz hukuk yoluyla çözülmek üzere devam ettirilmiştir.

“Çözüm önerisi kendilerine bildirilmişti”

Buna rağmen, dava sürecinde ve sonrasında olmak üzere bedel üzerinde pazarlıkla anlaşma yolunun her safhada yasal olarak mümkün olduğundan, davalı Topal Ahmet A.Ş. vekilinin 28/08/2014 tarihinde verdiği dilekçesine 02/09/2014 tarihli cevap yazımızla “kamu yararı çerçevesinde makul bir bedelle uzlaşmak” yönündeki çözüm önerimiz kendilerine bildirilmiştir.

Tek taraflı ifade

Bu cevabımız üzerine Rektörlüğümüze müracaat etmek ve uzlaşmak yolunu denemek yerine davalının 10/09/2014 tarihinde Yahşihan Yerleşkemizdeki fabrika binalarına asılan pankartları ve 11/09/2014 tarihinde bazı gazetelerde gerçek dışı mahiyette çıkan ve tamamen tek taraflı olan ifadeleri ile karşılaşmış bulunmaktayız. Diğer taraftan, bu süreçte davalının fabrikasında üretimi ve istihdamını engelleyen hiçbir girişimimiz olmamıştır.  Kamuoyuna saygıyla duyurulur”

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu