Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşetSiyaset

Türkmen katliamları son bulmalı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Türkmen katliamları son bulmalı
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kırıkkale İl Başkanı Seyit Ahmet Göçer 1 Eylül Dünya Barış Günü kutlama mesajında Türkiye ve bölgesindeki savaş ortamına işaret ederek, “Türkmen katliamlarının bir an önce son bulması için Türk dünyasının en büyük umudu ve güçlü devleti olan Türkiye’nin kendilerine sahip çıkması, onlara her türlü konuda destek vermesi gerekmektedir” dedi.

 

Türkmen katliamları son bulmalı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri“Günün önemi büyüktür”
MHP İl Başkanı Göçer kutlama mesajında 1 Eylül 1939 tarihinde başlayan 2. Dünya Savaşı’nı hatırlatarak, “Bu savaş 1945 yılında sona erdiğinde ardında 52 milyon ölü, 110 milyon sakat, yaralı, acı çeken gözyaşı döken insanlarla birlikte yıkılmış, yakılmış,viran olmuş köy ve şehirler bıraktı. İnsanlık tarihinin bu acımasız Emperyalist savaşı 1945 yılında son bulmasıyla savaşın başlangıç günü olan 1 Eylül Dünya Barış Günü olarak ilan edildi. Bütün Dünya insanlarının barış içinde yaşaması adına bu günün anlam ve önemi büyüktür” dedi.

 

“Yurtta barış dünyada barış”
Göçer kutlama mesajında şu hatırlatmalara yer verdi; “Bu kanlı savaş başlamadan, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ‘Yurtta barış, Dünyada barış’ diyerek barışın önemini tüm dünya haykırmıştır. Bu söylemi hiç aklımızdan çıkarmamamız gerekir. Barışın önemini kavrayamayan ya da çıkarları adına görmezden gelen Emperyalist güçlerin Dünyada ve bölgemizde kanla çizdikleri tablo ortadadır. İnsanlığın evrensel değerleri olan insan hakları, özgürlük, eşitlik, dayanışma ve hukukun üstünlüğüne dayanan haklarımıza siyasiler riayet etmelidir. Güzelim Ülkemizde ve bölgemizde yaşayan insanlar ne barut kokusunu, nede gözyaşı dökmeyi hak etmemektedirler.

“Savaş destekçilerini nefretle kınıyoruz”
Vahşete seyirci kalanlar ve ona destekçi olanlar da insanlık suçu işlemektedirler. Bu yaptıklarının utancıyla tarihteki kara yerlerini alacaklardır. Savaş sebebi ve destekçisi hatta değnekçisi olanları nefretle kınıyoruz. Milletimizde bu olup bitenlerle ilgili kınama kararını sandıklarda alacağına inanıyoruz.

 

“Barışa sahip çıkmalıyız”
Bilgi çağının hızla geliştiği ve yaygınlaştığı Dünyamızda, demokrasinin giderek önem kazandığı görülmektedir bu gelişimin ana sebebi, bütün insanlığın huzur, güven ve mutluluk içinde yaşamasını sağlamaktır. Bu gelişime önem veren toplumlar her türlü teröre ve işgale karşı birlikte hareket etmelidirler. İnsanlığın huzur içinde yaşaması buna bağlıdır. Bu yüzden 1 Eylül Dünya Barış gününe sahip çıkmaya her zamankinden daha fazla ihtiyaç duymaktayız.

 

“Türkiye sahip çıkmalı”
Özellikle Ortadoğu’da bir türlü gelmeyen savaşın sona erdirilmesi, başta Irak, Suriye, Filistin olmak üzere akan kanların yitirilen canların bir an önce son bulması için büyük ve kalkınmış devletlerin gerekli girişimleri yapmaları gerekmektedir. Ve yine özellikle gerek dünyada gerekse ülkemizdeki yetkililerin hiçbirinin görmediği görmek istemediği doğu Türkistan Türklerinin yaşadığı vahşet ve katliamlarla. Irak’taki Türkmen katliamlarının bir an önce son bulması için Türk dünyasının en büyük umudu ve güçlü devleti olan Türkiye’nin kendilerine sahip çıkması, onlara her türlü konuda destek vermesi gerekmektedir. İnsanlığın geleceği için ülkemizde ve dünya da barış ve dostluk günü olması dilekleriyle Dünya Barış Günü’nüzü kutluyoruz”

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
1 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu