Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Sahte polisler ülke gündeminde

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü’nün emekli öğretmeni dolandırmaya çalışan sahte polisleri yakalaması yaygın basında geniş yer buldu.

Milyonlarca kez tıklandı

Kırıkkale Emniyet Müdürlüğü geçtiğimiz günlerde iki ayrı teledolandırıcılık olayı ile ilgili operasyon gerçekleştirmiş ve dolandırıcılık yaptığı ileri sürülen kişileri gözaltına almıştı. Son operasyonda emekli öğretmeni dolandırırken suç üstü yakalanan iki kişi adliyeye sevk edilmişti. İşte bu haber yaygın basının gündemine girdi. Sahte polislerin gerçek polisler tarafından yakalandığı haberleri milyonlarca kez tıklandı.

Olay nasıl gelişti?

Emekli öğretmen A.C.yi telefonla arayıp, kendisini Şanlıurfadan Başkomiser Ferit olarak tanıtan kişi, “Adınıza 10-15 telefon hattı açılarak PKK ile görüşmeler yapılmış. Bu hatlardan sizi kurtarmamız lazım, ancak paraya ihtiyacımız var. Şu anda operasyondayız. Göndereceğiniz parayı bir kaç gün sonra size tekrar ödeyeceğiz” dedi. Aynı kişi, parayı bir arkadaşlarının Çarşı Camisinin tuvaletinde alacağını söyledi.

Sahte başkomiser aranıyor

Polise haber veren emekli öğretmen A.C., parayı götürüp şüpheliler H.B. ile H.K. cami tuvaletinde 15 bin lirayı bir naylon poşet içerisinde teslim etti. Bu sırada Kırıkkale Emniyet Müdürlüğüne bağlı Asayiş Şubesi ekipleri, takip ettikleri 2 dolandırıcıyı suçüstü yakaladı. Emniyet Müdürlüğünde sorgulanan H.B. ile H.K.nın verdiği bilgilerden Şanlıurfadan telefon edip kendisini ‘Başkomiser Ferit’ olarak tanıtan kişinin yakalanması için çalışma başlatıldı.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
2 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu