Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Sağlık-Sen üyeleri İsrail’i kınadı

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Sağlık-Sen üyesi sağlık çalışanları Gazze’de yaşanan insanlık dramına kayıtsız kalmayarak İsrail’i kınayıp, saldırıları protesto ettiler.

ÇOCUKLARIN FERYADI YÜKSELİYOR

Yüksek İhtisas Hastanesi girişinde sağlık çalışanlarının katılımıyla birlikte gerçekleştirilen eylemde basın açıklaması yapan Sağlık-Sen Şube Başkanı Recep Akdoğan, “Gazze ve Filistin’deki analar gözyaşı döküyor, babalar ah ediyor, çocukların feryadı yükseliyor. Unutmayın ki Allah’ın da bir hesabı var ve O’nun hesabı galip gelecektir. Öteden beri terör devleti olduğunu söylediğimiz işgalci İsrail yine Müslüman Filistin halkına yönelik acımasız bir katliama girişti. Yine yakın zamanda kaçırılarak öldürülen İsrailli üç genç gerekçe gösterilerek Gazze’ye yapılan hava saldırıları sonucunda 500’ün üzerinde sivil hayatını kaybederken 2 bine yakın kişi de yaralanmıştır. İsrail politikaları yüzünden en asgari insani koşullarda yaşayan Gazzeli Filistinliler bu saldırılarla topyekûn bir katliamla yüz yüze bırakılmıştır. Tüm dünyanın katliamları sessizce izlemesinden ve hatta kimi açıklamalar ile meşrulaştırılmasından cesaret alan İsrail saldırılarını devam ederek kara harekâtına başlamıştır.” dedi.

ABD İSRAİL’İN YAPTIKLARINI GÖRMEZDEN GELİYOR

Akdoğan açıklamalarının devamında, “Gündem unutulmamalıdır ki, Obama’nın ikinci kez Başkan seçilmesiyle bölgede İsrail’in küstahça davranışlarının son bulacağının propagandasını yapanların nasıl bir hayal aleminde yaşadıkları bir kez daha ortaya çıktı. Kim ne derse desin ABD İsrail’in bu davranışını görmezden gelecektir. ABD’de kim başkan olursa olsun eli kanlı İsrail’i desteklemeye devam edecektir. İsrail’in yaptığı saldırıyı bir sivil toplum kuruluşu Kırıkkale Sağlık Sen olarak kınıyoruz. Ancak İslam ülkelerinde erki elinde bulunduran yöneticilerin ve hükümetlerin kınama düzeyinde kalan tepkilerini de muvazaa üzere yapılmış açıklamalardan öteye olmayacağını şimdiden ilan ediyoruz. Biz de diyoruz ki İsrail’in bölgede işgalci bir devlet olduğunu İsrail ile ilişkilerini sürdüren her İslam ülkesinin tüm dünyaya deklare etmesi ve İsrail ile tüm ilişkilerini sıfıra indirmesi gerek.”diye konuştu.

SALDIRI TÜM İSLAM ÜLKELERİNE YAPILMIŞTIR

Akdoğan, “Buradan İslam Ülkelerinin tüm yöneticilerine ve hükümetlerine sesleniyoruz. Bir İslam Ülkesine yapılan saldırının bütün İslam ülkelerine yapılmış gibi kabul edilmesidir. Bir Müslümana yapılan saldırının Dünya Müslüman Ülkeleri tarafından karşılıksız bırakılmamasıdır.” Bu düşüncelerle Gazze de filistin de hayatlarını kaybeden şehit kardeşlerimize başsağlığı geride kalanlara yüce Mevla’dan sabırlar ihsan ediyoruz.”ifadelerinde bulundu.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu