Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
KeskinManşetYaşam

“Dini ve milli hislerimiz coşuyor”

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Keskin Belediye Başkanı Dede Yıldırım Kurban Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Yüce değerleri yaşatan müstesna günler

Yıldırım, milletçe sevinçlerin arttığı, kardeşlik ve dayanışmanın, birlik ve beraberliğin pekiştiği bir Kurban Bayramı’na daha erişmenin büyük hazzını yaşadıklarını kaydetti. Yıldırım, bayramların toplumsal ve dini hayattaki önemine değindiği mesajında, “Bayramlar, dinî ve millî hislerimizi coşturan, akrabalık bağlarını kuvvetlendiren, komşuluk ilişkilerini yenileyen, toplumsal hayatı canlandıran, bir gönül medeniyeti olan İslâm’ın, yoksulu gözetme, yetimi sevindirme, düşkünü tutma gibi yüce değerlerini yaşatan müstesna günlerdir.

“Tüm insanlığın sıkıntılarını paylaşmalıyız”

Şöyle bir etrafımıza baktığımızda, küresellşen dünyada yaşanan pek çok acı hadiselere rağmen bayramlar, günlük hayatın koşuşturması içinde unuttuğumuz, insanı insan yapan değerleri bizlere yeniden hatırlatan, bireysel huzur ve mutluluğu kitlesel boyutta derinden hissettiğimiz son derece önemli zaman dilimleridir. İşte bu zaman dilimlerinden biri olan Kurban Bayramı; birey ve toplum hayatı açısından çeşitli anlamlar taşıyan malî ibadetlerimizden biridir. Her bir birey olarak, Kurban Bayramı’nın ülkemiz ve milletimiz için önemini anlamanın yanı sıra dünya çapında savaş, açlık, yoksulluk ve zulüm altında olan insanların sıkıntılarını paylaşmak, onları da hatırlamak büyük önem arz etmektedir. Dualarımızda ve Kurban Bayramı sevincimizde tüm insanlarla birlikte İslam Alemi’ni de unutmamak gerekir” ifadelerini kullandı.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu