Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşetSağlık

Kaç kişi belge aldı açıklansın!

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Hijyen Belgesi konusunda tebliğinin yayımlanmasının üzerinden aylar geçti, bir kısım işletmeci belgesini aldı. Gerekli eğitime girip belge almayanların sayısının daha yüksek olduğu ve çalışanların da alması gereken belgeyi çoğunlukla işletme sahiplerinin aldığı öğrenildi.

ÖZEL HABER; FATİH GENÇER

Lokantacılar ve Pastacılar Odası Başkanı Yurdalan Eroğlu, hijyen belgesinin gerekli eğitime katılarak, hala alınabileceğini günler öncesinden açıklamıştı.  Eroğlu, “Hijyen Belgesi alan işletme sayısı gün geçtikçe artıyor. Bu konuda meslek odaları üzerine düşeni yapıyor. Tebliğin yayımlanmasının ardından, gerek sms sistemi, gerek resmi evrak, gerekse de tüm işletmeleri gezerek işletmeleri uyardık. İlk günlerde işletme sahipleri bu çağrıya kulak asmasa da denetleme kurulunun uyarıları sonucunda sayı gittikçe arttı” açıklamasında bulunmuştu.

Vatandaş belgeyi görsün

Eroğlu ayrıca, “Bu belge işletmenin, işletme sahibinin ve çalışanlarının gerekli hijyen eğitimini aldığını gösterir. Vatandaşlarımız gıda üretimi yapan, satışını yapan herhangi bir işletmeye girdiğinde bu belgenin varolup olmadığına bakmalı. İşletmelerimiz de bu konuya hassasiyet göstererek belgelerini almalı ve müşterilerinin görebileceği bir yere asmalıdır” uyarısını yeniden hatırlatmıştı.

Çalışan sığınmacılar ne olacak?

Eroğlu yayımlanan tebliğinin işletme sahipleri tarafından yanlış anlaşıldığının altını çizerek, belgeyi sadece işletme sahiplerinin değil, işletmelerde çalışan tüm personelin alması gerektiği yönünde uyarıda bulunmuştu. Eroğlu’nun bu uyarıları ve basında yer alan haberler etkili olmadı. Kırıkkale’de yer alan işletmelerin büyük bir kısmının hala belge sahibi olmadığı, bir kısım işletme sahibinin belgeye sahip olduğu, ancak işletmelerde çalışan personelin eğitime katılma oranının çok düşük olduğu gözlemlendi. Kırıkkale’de yaşayan Irak, İran, Suriye ve Afganistanlıların gıda üretim ve satış işletmelerinde çalıştığı gözlemlenirken, bunların herhangi bir hijyen eğitimine katılıp katılmadığı merak ediliyor.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
4 Yorum
En Yeniler
Eskiler Beğenilenler
Inline Feedbacks
View all comments
muhammet
muhammet
1 Ekim 2014 14:41

kardesım bende aldım ısletme sahıbı olarak sacma sapan konularla bır gunumuzu caldılar resmen hijyen dıye egıtım olmadı madem acıklayın dıyorsunuz ben burdan acıklayım boyle bır ders gormedım ben dalga gecer gibi sabundan bahsedıyorlar yok el temızlıgı yok su kadar yıkamanız lazım falaln dıye. bu belge ıcın mılletın halk egıtımıne gıdıp ders almasına gerek yok sadece sınava gırseler zaten cevabını verırler

Başa dön tuşu