Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
ManşetSağlık

Günlük başvuru 7 bin

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Komisyonu (ASKOM ) toplantısı düzenlendi.

 

ASKOM toplandı

İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uzun başkanlığında kurumun konferans salonunda düzenlenen toplantıya, resmi ve özel hastanelerin temsilcileri katıldı. Uzun, burada yaptığı konuşmada, kentte günlük acil ve polikliniklere başvuran hasta sayısının yaklaşık 7 bin civarında olduğunu belirterek, vatandaşların kaliteli sağlık hizmeti almasından tüm sağlık camiasının sorumlu olduğunu söyledi.

 

KALİTE ARTTI

Acil sağlık hizmetlerinden vatandaşların eşit oranda faydalanması gerektiğini dile getiren Uzun, şunları kaydetti: “Acil servislere günün her saatinde önemli vakalar intikal ettirilmektedir. Acil servislerin acil olmayan vakalarla meşgul edilmemesi ve bu konuyla ilgili yapılabilecekler hakkında fikir alış verişinde bulunulması faydalı olacaktır. Kırıkkale olarak sağlık hizmetlerinde kalitenin artmış olması sebebiyle il dışı hasta sevklerinin geçtiğimiz yıllara göre azaldığı görülmektedir.”

 

BİN 658 HASTAYA ACİL MÜDAHALE YAPILDI

Uzun, acil sağlık hizmetleriyle ilgili eylül ayında bin 652 hastaya müdahale edildiğini ve hastaların yüzde 58’inin Yüksek İhtisas Hastanesine, yüzde 42’sinin ise Kırıkkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine sevklerinin gerçekleştirildiğini sözlerine ekledi.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu