Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Fakirliğe kılıf uydurdular

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Vatan İçin Can Verenler Derneği Başkanı Mümtaz Torunlu sosyal paylaşım sitesi üzerinden içini döktü. Torunlu, “Fakirliğe ve garibanlığa kılıf uydurdular” dedi.

 

“BİRİLERİ ÇUVAL ÇUVAL GÖTÜRDÜ”

Torunlu sosyal paylaşım sitesi üzerinden şu açıklamaları yaptı; “Ne fakirliğimizin ne de garibanlığımızın belini kırabildik. Çünkü fırsat tanımadılar. Olanak yaratmadılar. Asgari ücretlere, çorbaya una ekmeğe yeter sizlere dediler talim ettirdiler. Birileri çuval çuval götürdü. Birileri çuvaL çuval cukkaladı dolarları İsviçre bankalarına. Oy aldılar, seçim zamanı kapımıza kadar geldiler, hediyeler verdiler, güleryüz tatlı dil gösterdiler ama bir şeyin garantisini veremediler. Neydi o? “Pkk’yı bitireceğiz. Çocuklarımız ölmeyecek bundan sonra ve gelecek günlerde de”

 

“KADER DEYİP GEÇİYORUZ AMA…”

Oysa yıllar öncesinden çözülmesi gereken sorunlarla çocuklarımızı başbaşa bıraktılar. Hak vermek gerekirse verelim o zaman. Askere “Biz beceremedik siz çözün dediler” Asker en sonunda, “Buyrun yönetin” dedi. Anlamayacaklar anlamakta istemiyorlar. Genelkurmay başkanımız “Bedelli askerlik yok” dedi kesin bir dille. “Bu gün on evladımızı şehit verdik kurum olarak” dedi. Çok doğru söyledi. Ama madalyonun öbür yüzünde çözülmesi gereken sorunlarda var. Nedir bunlar? Parası olan ağalar var, ağa çocukları var. Bir şekilde askerliğini güvenli bölgelerde yapanlarda var. Eş dost yardımı kıyağı ile çürüğe çıkanlar var. Rapor alanlar var. Oysa onların gitmesi gereken yerlere, garibanız fakiriz ya kendi çocuklarımız gidiyor. Kader deyip geçiyoruz ama o kader bir şekilde değişiyor.

 

“…O SÖZÜ ALANA KADAR”

Bir kaç sene önce aynen şöyle olduğu gibi; “Abi ne yapayım? Belki benim yerime bir başka çocuk memur olacaktı ama, Bakan tanıdığımız vardı, onun sayesinde işe girebildim” Vicdanı sızlıyordu anlatırken. Bir başkasının hakkını yemek, bir başkasının ekmeğiyle oynamak zoruna gidiyordu. Evet sonuç olarak şunu anlıyoruz. Birilerinin rahat yaşaması için birileri ölecek birileri yaralanacak birileri karın tokluğuna çalışacak. Ne zamana kadar? Kapımıza geldiklerinde gerçekten o sözü alana kadar.

 

“SEN NEYİN SAHİBİ OLDUN”

Fakirliğe de garibanlığa da kılıf uydurdular. “Çok çalışın” dediler. Allah çalışanı sever. Çalışamayan kulunu sevmez. Onlarsa çok çalıştılar çok paralar çok mal mülk sahibi oldular. Sen neyin sahibi oldun? Boğazımdan haram lokma geçmesin, işimden kaytarmayım. Allah başımızdakilere zeval vermesin. Oysa başımızdakiler senin rahatlığın senin güvenliğin için vardılar. Oysa sen onların rahatlığı onların güvenliği için varsın ve ölüyorsun. Allah geride kalanlara sabırlar versin. Şehitlerin yuvaları ışıklar içinde aydınlansın”

 

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu