Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EkonomiManşet

Son tarih 31 Ekim 

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Osman Cebeci, kooperatif takibindeki alacakların yeniden yapılandırılacağını söyledi. Cebeci, kooperatif takibine intikal eden ortakların 31 Ekim 2014 tarihine kadar başvurmaları gerektiğini kaydetti. 

Yeniden yapılandırma

Takipteki borçların yeniden yapılandırılacağını belirterek mükelleflere müjde veren Kırıkkale Kooperatif Başkanı Osman Cebeci, “Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği`nin 24 Eylül 2014 tarih ve 2014/13 sayılı genelgesi ile kooperatifimiz takibindeki alacaklara yeniden yapılandırma getirilmiştir.

Taksit imkanı

Buna göre; kredi borcu 30 Nisan 2014 tarihinden önce kooperatif takibine intikal eden ortakların 31 Ekim 2014 tarihine kadar başvurmaları kaydıyla; Borç tutarını defaten ödemek isteyenden, gecikme faizsiz sadece ana para borcu tahsil edilecektir. Borcun 6 aya kadar taksitlendirilmesi talep edildiğinde, asıl alacağa % 6 faiz oranı üzerinden 6 aylık basit faiz hesaplanacak, asıl borç ile hesaplanan faiz tutarı toplam borç olacak ve 6 eşit taksitte tahsil edilecektir. Borcun 12 aya kadar taksitlendirilmesi talep edildiğinde, asıl alacağa % 12 faiz oranı üzerinden 12 aylık basit faiz hesaplanacak, asıl borç ile hesaplanan faiz tutarı toplam borç olacak ve 12 eşit taksitte tahsil edilecektir” diye konuştu.

Son güne bırakmayın

Başkan Cebeci “Borcun 18 aya kadar taksitlendirilmesi talep edildiğinde, asıl alacağa % 18 faiz oranı üzerinden 18 aylık basit faiz hesaplanacak, asıl borç ile hesaplanan faiz tutarı toplam borç olacak ve 18 eşit taksitte tahsil edilecektir. Ayrıca kredi borcu 01 Mayıs 2014 (bu tarih dahil) ile 24 Eylül 2014 (bu tarih hariç)  arasında takibe intikal eden borçların 31 Ekim 2014 tarihine kadar defaten ödenmesi halinde gecikme faizi tahsil edilmeksizin sadece ana para borcu tahsil edilecektir. Bu tarihler arasında takibe intikal eden borçlara taksitlendirme yapılmayacaktır. Ortaklarımızın müracaatlarını son güne bırakmada yapmaları ve getirilen bu imkandan yararlanmaları menfaatlerine olacaktır” dedi.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu