Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
EkonomiGündemManşet

Belediye işçilerine iş güvenliği eğitimi

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale’nin Sulakyurt ilçesinde belediye çalışanlarına iş sağlığı ve güvenliği eğitimi verildi.
KORUNMA YOLLARI
Sulakyurt Belediyesinin konferans salonundaki seminerde konuşan iş sağlığı ve güvenliği uzmanı Sefa Öztürk, İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu kapsamında temel iş sağlığı ve güvenliği mevzuatı, yasal hak ve sorumluluklar, iş hijyeni ve kazaları, meslek hastalıkları, acil durumlar ve korunma yolları, ilk yardım uygulamaları, elektrik kazaları ve korunma yolları hakkında bilgiler verdi.
İNCELEME VE KONTROLLER YAPILDI
Belediye Başkanı İsmail Bildik, yaptığı açıklamada, iş kazaları konusunda hassas olduklarını belirterek, eğitim sayesinde personelin bundan böyle daha bilinçli hareket edeceğini söyledi. Yetersiz güvenlik tedbirleri yüzünden birçok çalışanın yaralandığını veya hayatını kaybettiğini ifade eden Bildik, “Eğitimle kazaları asgariye indirip, daha güvenli bir çalışma ortamı sağlamak mümkün. Üzücü olaylar yaşamamak için belediyemizin çeşitli birimlerinde çalışan personelimize yönelik iş sağlığı ve güvenliğiyle ilgili eğitim programı düzenledik. Eğitmenler tarafından birimlerimizde inceleme ve kontroller de yapıldı” diye konuştu.
“BURUNLARI DAHİ KANAMAMALI”
Bildik, şunları kaydetti: “Amacımız bu tür eğitimler sayesinde iş yerinde sağlıklı, güvenli bir ortamı hazırlamak, iş kazalarını ve meslek hastalıklarını en aza indirerek çalışanları yasal hak ve sorumlulukları konusunda bilgilendirmek. Çalışanların can güvenliği önemli. Hiç bir personelimizin görevini yürüttüğü esnada burnu dahi kanasın istemiyoruz.”

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu