Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemKırıkkaleManşet

2023’e emin adımlarla yürüyoruz

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Cumhuriyetin kuruluşunun 91. yılı kutlamaları Karaman’daki acı bekleyişin gölgesinde buruk bir şekilde gerçekleştirildi. Vali Ali Kolat, “Dün ülkemizi işgal eden dış güçler, dün olduğu gibi bugünde içimizdeki hainlerle işbirliği içindedirler. Ülkemizde huzur ve güven ortamını bozmak için her türlü hainliği yapmaktadırlar. Alçakça saldırılar, yakıp yıkmalar ve provokasyonlarla insanlarımızı huzursuz etse de yıldırmayacaktır” dedi. 

 

TEBRİKAT TÖRENİ2023’e emin adımlarla yürüyoruz - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

İlk tören sabah Vali Ali Kolat’ın, devlet adına tebrikleri kabulü ile başladı. Tebrik törenine Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Kaya, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Kaçar, KÜ Rektörü Prof. Dr. Ekrem Yıldız, Adalet Komisyonu Başkanı İbrahim Coşkun, İdare Mahkemesi Başkanı Yılmaz Acer, Baro Başkanı Ayhan Yılmaz, Vali Yardımcıları, Adli, Askeri ve İdari personel ile il müdürleri, davetliler, siyasi parti temsilcileri ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve okul müdürleri katıldı. Tören Türk Telekom Binası önünde düzenlenen kutlama programı ile devam etti. Kutlamaların esas töreni Vali Kolat, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Kaya, Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’nın bayrama katılan halkın ve öğrencilerin bayramını kutlaması ile başladı. Daha sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın söylenmesi ile tören devam etti.

 

“İŞÇİLERDEN GELECEK HABERLERİ BEKLİYORUZ”

Tören alanında konuşma yaparak tüm halkın bayramını kutladı. Kolat şöyle konuştu; “Öncelikle Karaman ilimizdeki bir kömür ocağındaki su baskını nedeniyle mahsur kalan 18 işçimize Allah yardım etsin. Yakınlarına sabır diliyorum. Orada çalışanlara kolaylıklar diliyorum. Bu vesile ile de Cumhuriyet Bayramının eğlence bölümlerini iptal etmiş bulunuyoruz. Bugün Cumhuriyetimizin kuruluşunun 91. Yıldönümü. Bu şanlı gün, Ülkemiz genelinde ve dış temsilciliklerimizde olduğu gibi ilimizde de büyük bir coşku ve heyecanla kutlanmaktadır.

 

“EGEMENLİK KAYITSIZ ŞARTSIZ MİLLETİNDİN”2023’e emin adımlarla yürüyoruz - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri

Bilindiği üzere Cumhuriyet Bayramı, Kurtuluş Savaşının büyük bir Zaferle sonuçlanmasının ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyet yönetimini ilan etmesi anısına her yıl 29 Ekim günü kutlanan Milli Bayramımızdır. Cumhuriyetin ilanı ilk defa 1924 yılında düzenlenen etkinliklerle kutlanmıştır. 1925 yılında ise kabul edilen 628 sayılı Kanun ile 29 Ekim, bu tarihten itibaren ülke içinde ve dış temsilciliklerde Bayram olarak kutlanmaya başlanmıştır. Cumhuriyet yönetiminde, “Egemenlik kayıtsız ve şartsız milletindir”

 

ANADOLU MERKEZLİ YAŞAM

Millet, kendisini yönetme yetkisini, kendilerini temsil eden milletvekilleri aracılığıyla kullanır. Cumhuriyet yönetimlerinin en temel özelliği, vatandaşların özgürce seçme ve seçilme hakkına haiz olmasıdır. Seçilen temsilciler, millet iradesini temsil etmektedir. Millet adına yönetirler ve denetlenirler. Türkiye, konumu ve kadim tarihi itibariyle dünya milletlerinin ilgi odağı olmuş ve her dönem dikkatleri üzerine çekmektedir. Coğrafi ve jeopolitik açıdan Türkiye; Asya, Avrupa ve Afrika kıtalarının kesiştiği ve bu üç kıtanın konum olarak birbirine en yakın olduğu bir bölgededir. Tarihi süreç itibariyle birçok medeniyete evsahipliği yapan Anadolu toprakları, 1071 Malazgirt Zaferinden sonra Türk yurdu haline gelmiştir. Orta Asya’dan göç ederek Anadolu’ya ulaşan Türk boyları, Asya’nın en son kara parçası olarak Anadolu’yu yaşam alanı haline getirmişlerdir. Bu topraklarda Anadolu merkezli bir yaşam egemen hale gelmiştir.

 

ÖZGÜR İRADE

Bugün Anadolu’nun hinterlandında bulunan Karadeniz ve Kafkaslar, Akdeniz ve Kuzey Afrika, Avrupa içleri ve Balkanlar, İslam coğrafyası ve Ortadoğu, Osman imparatorluğunun (atalarımızın) izlerini taşımaktadır. Bu nedenledir ki; Atalarımız gittikleri, göç ettikleri ve ulaştıkları her yeri mamur hale getirmişlerdir. Ayak bastıkları yerlerde huzuru, adaleti, inanç ve ibadet özgürlüğünü tesis etmişlerdir. Selçuklu ve Osmanlı devletlerinden devralınan tarihi ve kültürel mirasla yeni Cumhuriyet kurulmuştur. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere milletimizin azim ve kararlılığıyla Türkiye Cumhuriyeti, devletler muvazenesinde yerini almıştır. Cumhuriyet yönetimi, en ideal idare biçimi olarak görülmektedir. Halkımız; muhtarlar, belediye başanları ve meclis üyelerini, il genel meclis üyeleri ve milletvekillerini özgür irade ve oylarıyla gönül ahtlığı içerisinde seçmekte ve seçilebilmektedirler.

 

DAHA GÜÇLÜ VE SAYGIN TÜRKİYE

Artık Cumhurbaşkanımız da, doğrudan millet iradesiyle belirlenmektedir. Bu bağlamda 12. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, 10 Ağustos 2014 tarihinde gerçekleştirilen seçimle ilk defa halk oyuyla seçilmiştir. Cumhuriyet ve Demokrasimiz adına önemli bir adımdır. Son dönemde Ülkemiz ve demokrasimiz adına önemli kazanımlar elde edilmektedir. Demokrasi çıtamız her geçen gün yükselmektedir. Bu yolda Cumhuriyetimizin 100. yılına, 2023 Türkiye’sine emin adımlarla yürümekteyiz.  2023 yılı, daha güçlü, daha istikrarlı ve daha saygın bir Türkiye’nin inşa edildiği bir yıl olacaktır.

 

“KIRIKKALE BİR CUMHURİYET ŞEHRİDİR”

Eğitim ve sağlık alanlarında yapılan çağdaş yatırımların yanında, yeni ve alternatif ulaşım imkanları, yüksek hızlı tren, metro hatları, Marmaray, otoyollar, köprüler, modern havaalanları, enerji santralleri, yenilenebilir enerji, kentsel dönüşüm projeleri, sosyal projeler, daha iyi yaşanabilir çevre gibi önemli projelerin hayata geçirildiğine hepbirlikte görmekteyiz. Kırıkkale, bir Cumhuriyet şehridir. Cumhuriyetle yaşıttır. Cumhuriyetin ilanından hemen sonra bu bölgede kurulmasına karar verilen ve temeli atılan “Askeri Fabrikalar”, Kırıkkale’nin çimentosunu oluşturmaktadır.

 

1920’li yıllarda 12 haneden ibaret bir köy iken, bugün 2014 Türkiye’sinde, 200 bin merkez nüfusuna ulaşmış bir kentimizden bahsediyoruz. Kırıkkale, Ankara’nın hemen yanı başında, Başkente coğrafi olarak en yakın ilimizdir. Bu durum bize, bazı avantajlar ve fırsatlar sunmaktadır. İlimiz, Ülkemizin doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine ulaşan karayolu ve demiryolu ağlarının kesiştiği önemli bir kavşak ve merkezdir. Kırıkkale, önemli potansiyelleri bünyesinde taşımaktadır. Şehrin kuruluşuna vesile olan Makine ve Kimya fabrikaları ve işletmeleri, Ülkemizin önemli kara rafinerilerinden TÜPRAŞ tesisleri, 1992 yılında kurulan, hızla büyüyen ve gelişen Kırıkkale Üniversitesi, üç ayrı Organize Sanayi Bölesi, şehrin sembol eseri Nur Camii ve diğer tesisler, Kırıkkale’nin marka değerini artırmaktadır. Özellikle son dönemde devletimizin ve hükümetimizin destekleriyle Kırıkkale, önemli kamu yatırımları kazanmış ve kazanmaya da devam etmektedir. Kırıkkale’de yatırım hizmete dönüşmektedir.

 

“ÇEVRE İLLERDEN HASTA KABUL EDİYORUZ”

Eğitim hizmetlerinde gerek fiziki altyapı ve derslik başına düşen öğrenci sayısı, gerek okullaşma oranı ve okur-yazar durumu, gerekse akademik başarı düzeyinde iyi bir konumdayız. Artık okullarımızda bilişim sınıfları, akıllı tahtalar ve tablet bilgisayarlar üzerinden öğretmen ve öğrencilerimiz daha çok teknolojiyle buluşmaktadır. “En iyi yatırım insana yapılan yatırımdır.” felsefesiyle, insan odaklı hizmet anlayışını egemen kılmak için çalışmaktayız. Sağlık hizmetlerinde, Türkiye genelinde ilk üç içerisinde yer almaktayız. Gerek Sağlık Bakanlığına bağlı hastane ve sağlık birimleri, gerek üniversitemize bağlı hastaneler, gerekse özel sağlık kuruluşları halkımıza en iyi hizmet sunabilecek şekilde planlanmıştır. Yeni hizmete alınan sağlık tesisleriyle, hastalarımızın Ankara’ya gidişlerinin azaltıldığı gibi çevre illerden de hasta kabul eder hale gelmektedir.

 

“MODERN SPOR TESİSLERİ KAZANDIRILIYOR”

Özellikle gençlerimizin sportif faaliyetlere daha fazla ilgi göstermesi için il merkez ve ilçelerimize modern spor tesisleri kazandırmaktayız. Biliyoruz ki, güçlü ve sağlıklı yaşamın yolu spordan geçmektedir. Belediye hizmetleri yönünden de Kırıkkale Belediyemiz tüm mahallelerimiz önemli çalışmalar yürütmekte ve halkımızın memnuniyet düzeyini artırmaktadır. Dün olduğu gibi bugünde “Su hayat, yol medeniyettir.” Kırsal alanlar ve köylerimizin yol, içmesuyu, kanalizasyon ve diğer alt ve üstyapı ihtiyaçları İl Özel İdaresi imkânları ölçüsünde karşılanmaktadır. “Şehirde ne varsa, köyde de o olsun” anlayışıyla köylerimizi daha yaşanabilir kılmak için çalışmaktayız. Kırıkkale’de Cumhuriyetin ruhuna uygun olarak değişim ve dönüşümler yaşanmaktadır. İlimiz sınırlarındaki tüm Devlet yolları bölünmüş yol haline getirilerek standardı yükseltilmiştir. Ankara-Kırıkkale-Yozgat-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattı yapım çalışmaları büyük bir hızla devam etmektedir.

 

HÜKÜMET BİNASI 2015’TE BİTECEK

Ülkemizin batısından doğusuna kesintisiz otoyol ağı kurmak için planlanan Ankara-Kırıkkale-Delice yeni Otoyol projesine (120 km.) hız verilmektedir. Makine ve Kimya Fabrikası ve İşletmeleri bünyesinde yeni tesisler hizmete açılmaktadır. Türkiye’de ilk defa Kırıkkale’de kurulan Silah Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi için tüm hazırlık çalışmaları tamamlanmış olup, yakın zamanda altyapı işlerine başlanacak ve ilk kazma vurulacaktır. Kırıkkale Üniversitesi bünyesinde kurulan Teknoloji Geliştirme Bölgesi ile ilgili de önemli çalışmalar yapılmıştır. Teknokent için geçici mekanlar oluşturulmuştur. Kızılırmak havzasında hayata geçirilmesi planlanan Yeşil Vadi Projesinde önemli bir noktaya gelinmiştir. Rekreasyon alanı oluşturularak ön projesi hazırlanmıştır. Selçuklu mimarisine uygun tasarlanan yeni hükümet binası inşaatı büyük bir hızla devam etmektedir. 2015 yılı içerisinde tamamlanması planlanmaktadır. İlimizin sembol eserlerinden Nur Cami ve Külliyesi tamamlanmak üzeredir. Çevre düzenlemesi ile ilgili ilave işler yapılmaktadır. İlimize modern bir Adliye Sarayı kazandırılması için yürütülen çalışmalar sonuç vermiştir. Yakın zamanda yeni Adliye Sarayının temelini hepbirlikte atmış olacağız.

 

“HUZURLU BİR KENTİZ”

Bu yatırım hamleleri, yeni eserlerin ilimize kazandırılması anlamını taşımakla birlikte, halkımızın istifadesi açık daha geniş kent meydanı ve yeşil alan özelliğini de kendi içinde barındırmaktadır. Tüm bu yatırım ve hizmetlerin devreye alınmasıyla Kırıkkale, şehir kimliğine daha fazla kavuşacaktır. Bu manada ilimizdeki yatırımların hayat bulmasında destek ve katkılarını esirgemeyen milletvekillerimize, belediye başkanlarımıza, meclis üyelerimize, adli, askeri ve idari yöneticilere, üniversite yönetimine, güvenlik birimlerine, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşlarına ve basın camiasına teşekkür ediyorum. Bu hayırlı hizmetlerin ifasında her zaman kendilerini yanımızda ve yakınımızda hissettik. Hamdolsun, Kırıkkale huzurlu bir kentimizdir. Halkımız, Devleti ve milletine bağlı, birbiriyle barışık, kardeşlik hukuku içerisinde mutlu bir yaşam sürdürmektedir.

 

“İÇİMİZDEKİ HAİNLERLE İŞBİRLİĞİ…”

Dün ülkemizi işgal eden dış güçler, dün olduğu gibi bugünde içimizdeki hainlerle işbirliği içindedirler. Ülkemizde huzur ve güven ortamını bozmak için her türlü hainliği yapmaktadırlar. Alçakça saldırılar, yakıp yıkmalar ve provokasyonlarla insanlarımızı huzursuz etse de yıldırmayacaktır. Bu millet, bu halk her zaman olduğu gibi bugünde bunların üstesinden gelecektir. Demokrasimizin gelişmesi bu marjinal grupların sonu olacaktır. Tıpkı Batı demokrasilerinde olduğu gibi. Sözlerimin son bölümünde sevgili gençler ve öğrencilerimize seslenmek istiyorum. Sizler bu ülkenin ve milletimizin geleceği ve umudusunuz. Bugün 91. yılını hep birlikte kutladığımız Cumhuriyet ve değerleri, ancak sizlerin omzunda ilelebet payidar kalacaktır.

 

“UFKUNUZ AÇIK OLSUN”

Sevgili gençler ve öğrenciler; özgüveniniz tam, ufkunuz açık olsun. Kendinize hedef koyun ve bu hedef üzerine yürüyün. Merak edin, sorgulayın ve araştırın. Kültürünüzden ve değerlerinizden kopmayın. Bilakis onları yaşayın ve yaşatın. Kötü alışkanlıklardan uzak durun. Bilgi ve teknolojinin esiri olmayın. Bu iki değeri yerinde ve zamanında kullanmayı bilin. İyi bir eğitim almak için azami gayret gösterin. Unutmayınız ki eğitimde başarının yolu; okul- öğretmen-öğrenci-veli işbirliğinden geçer. Bu duygularla, Cumhuriyetimizin 91. yıldönümünü kutlar, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kahraman gazilerimize sağlıklı bir ömür diler, tüm davetlilere ve Kırıkkaleli hemşehrilerime selam ve saygılarımı sunarım” Törende çeşitli şiirler okundu ve halk oyunu gösterileri sunuldu. Daha sonra yapılan resmi geçit töreni ile program sona erdi.

Haber71.Net Editör

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
Başa dön tuşu