son haberler

Kıranlı, Mimarlar Günü’nde TMMOB’a Seslendi!

Yayınlanma Tarihi: 6 Ekim 2020 okunma

Kıranlı, Mimarlar Günü’nde TMMOB’a Seslendi!
Gündem
0

Teknikerler Derneği Ordu İl Başkanı Musa Kıranlı, 5 Ekim Mimarlar Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, kentlerin tasarımında mimarların önemli bir yere sahip olduğunu belirtirken Teknikerlerin elinden alınan şantiye şefliğinin geri verilmesini istedi.

Kentsel Tasarım ve Mimari, Daha İyi Bir Yaşam Kalitesinin Anahtarıdır.

Başkan Kıranlı yaptığı açıklamada şunları kaydetti; “Küresel salgın, krizlerin tüm dünyada sosyal yaşam biçimlerini ve alanları yeniden şekillendirdiğini bununla beraber, en yoksul ve en savunmasız nüfusu orantısız bir şekilde etkilediğini gözler önüne seriyor.

Daha dün TMMOB liği tarafından açılan dava ile yürütmenin durdurulması kararı aldıranlara karşı tepkimizi göstermiştik.

Biz teknikerler olarak siz mimarların tasarımlarını elleri ile çizen, yapılara şekil veren değer katan, alınteri ile kazanan masa başında değil sahada çalışan teknik kişileriz. Kimsenin işinde aşında, mevki makamında ya da unvanında gözümüz yoktur. Biz kimseyle kavga içinde değil aksine herkesle barışık birlikte yaşamak için çalışacağız çalışacağız, üreteceğiz ve ülkemiz kalkınması için milletimizin yaşam standartlarının yükselmesi için sahalardan ayrılmayacağız. Şantiyeleri sahipsiz bırakmayacağız.”

“TMMOB’un Yanlış Hesabı Ordu’dan, Ünye’den Dönecektir”

“Her insanın çalışması, ister edebiyat olsun, ister müzik, resim, mimarlık ya da başka bir şey olsun, her zaman kendi portresidir. – Samuel Butler ” TMMOB’liğinin yanlış hesabı ORDU dan Ünye den dönecektir. Bilimsel gerçeklerle inşa edilmiş kentler ve sağlıklı yaşam koşullarının önemli olup bilim ve teknolojinin ana elemanları olan teknikerler olup, mimar mühendis tekniker ve teknisyenlerde her biri bir ailenin fertleri, güçlü zincirin halkaları, birbirini tamamlayanlarıdır. Teknikerlerin uzattığı eli tutan herkes kazanacaktır.

Edirne’den Kars’a tüm teknikerler olarak ORDU Teknikerler Derneği olarak; temel insan hak ve özgürlüklerinde hiçbir ayrım ve kısıtlamanın yaşanmadığı, sağlıklı ve güvenli bir çevrede yaşama hakkının korunması konusundaki sorumluluğumuzu yerine getirmek üzere, mesleki deneyim, birikim ve bilgimizi, daha iyi bir kentsel gelecek için kullanma düşüncesinde olan tüm Mimarlarımızın ve tüm Ordulu hemşerilerimizin  5 Ekim “Dünya Mimarlık Günü’nü” kutluyoruz.”

Şehirlerin Gelişiminde Mimarlığın Önemi Büyük

“Dünyanın pek çok şehrinde olduğu gibi ülkemizde ve bölgemizde insanlar temiz su, hava ve hatta mekana sahip olmadıkları için güvenli uygulamaları takip edemiyorlar.”

Kentsel Tasarım Yerel Katılımlarla Desteklenmeli

“Kentsel politikalar, tüm vatandaşlar için yeterli hizmet, barınma ve dinlenme alanı sağlamalıdır. Kentsel planlama, tasarım ve mimari, daha iyi bir kentsel gelecek için çok önemlidir.

Kentsel ve mimari tasarım süreçlerinin çağdaş, bilimsel araştırmalar rehberliğinde, uzman katkılarıyla ve toplumsal, yerel katılımlarla desteklenmesi anlayışı yaygınlaştırılmalıdır. Bu anlayışın kapsayıcı, yaratıcı tartışmalarla,  günümüz olanaklarını kullanan yenilikçi yöntemlerle yaşama taşınabilmesi ise hepimizin sağlıklı yaşam çevrelerinin olmazsa olmaz koşuludur.

Ordu olarak Ülkemiz dışındaki kentlerle yarışıyoruz. Bunun için ilimiz ve ilçelerimizdeki tasarımları nedeniyle başta mimarlarımız olmak üzere yerel yönetimler Büyükşehir belediyesi Başkanımıza ve diğer tüm ilçe belediyesi başkanlarımıza, beraberinde  ilimizde devletimizi temsilen sayın valimize ve ilçelerimizdeki sayın kaymakamlarımıza sonsuz teşekkür ediyoruz.”

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.