son haberler

Kıran’dan “Yatırımdan Taviz Yok” Mesajı

Yayınlanma Tarihi: 8 Şubat 2020 okunma

Kıran’dan “Yatırımdan Taviz Yok” Mesajı
Ekonomi
0

Ünye’nin gelişmesi için yatırımların devam edeceğini belirten Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran “Yatırım Kararlılığımızdan Taviz Vermememiz Gerekiyor” dedi.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran bir dizi programlara katılmak üzere memleketi Ünye’ye geldi. Ünye Ticaret ve Sanayi Odası tarafından düzenlenen ve çevre ilçe belediye başkanlarının da katıldığı kahvaltılı programda hemşerileriyle bir araya gelen Bakan Yardımcısı kıran Ünye’de devam eden yatırımları değerlendirdi.

“Bu Şehre Yapılan Hizmetlerin Neferi Olmak Gurur Verici”

Programda konuşan Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran “Güzel, karlı, soğuk ama bu sıcak ortamda bu sabah memleketimde, doğduğum topraklarda tekrar sizlerle birlikte olmaktan, bu vesileyle sizlerle hasret gidermekten son derece mutluyum ve son derece heyecanlıyım. Dünyanın en güzel ilçelerinden birinde doğmakla ödüllendirilmişiz. Bu güzelliğe sahip olmak, aynı zamanda bu güzelliğin hakkını vermek gibi bir sorumluluğu da üzerinizde taşımak anlamına gelir. O anlamda her zaman Ünyeli olmaktan, Ordulu olmaktan gurur duyan bir kardeşiniz olarak bu şehre yapılan her hizmetin bir neferi olmaktan da onur ve gurur duyacağımı özellikle ifade etmek istiyorum” dedi.

“Şehirlerimiz Güçlendikçe Türkiye’nin Hedeflerine Daha Kolay Yürüyeceği Muhakkak “

Ülkelerin kalkınmasının şehirlerin kalkınmasından geçtiğini belirten Kıran, “Bunca mücadeleye rağmen, bunca krize rağmen Türkiye’nin bu mücadelesinden vazgeçmeyeceğini de görmekülkemizin geleceği adına son derece büyük umutlar vaat ediyor. Bu umudu somut ve kalıcı kazanımlara dönüştürmek için biz de bakanlık olarak, bakanımızın yönetiminde çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz. Ülkelerin kalkınması, dünyanın kalkınması artık yerel ve bölgesel kalkınmadan geçiyor. Dünyada artık ülkelerden çok, şehirlerin birbiriyle rekabetleri konuşuluyor. Dolayısıyla şehirlerimiz kalkındıkça, şehirlerimiz güçlendikçe Türkiye’nin hedeflerine daha kolay yürüyeceği muhakkak. Bu anlamda Ünye’mizin ve Ordu’muzun her bir köşesinin ihtiva ettiği çok önemli fırsatlar var.”

“Ünye’miz İçin OSB’nin de Ötesinde Yeni Projeleri Hayata Geçirmek Durumundayız”

“Bu anlamda Ünye Organize Sanayi Bölgesi’ni bugün hayata geçiriyor olmak Ünye için aslında çok büyük bir kazanım değildir. Evet 35-40 yıldır bu meseleyi konuşuyoruz. Bu anlamda Kaymakam Beyin, ticaret insanlarımızın, keza milletvekillerimizin, siyasi büyüklerimizin katkılarıyla bu projenin bugün artık sonuca ulaşmaya ramak kalması çok önemlidir. Ama bu Ünye için çok büyük bir fırsat değildir. Ünye için daha büyük fırsat Ünye Organize Sanayi Bölgesi hayata geçtikten sonra oraya ne kadar katma değer, bu Organize Sanayi Bölgesi’ne yapılacak yatırımlar Ünye’mize ve bölgemize ne kadar büyük katma değer sağlayacak bu önemlidir.Oraya ne kadar büyük yatırımcılar gelecek ki bu anlamda Ünye’mizin çok büyükvakit kaybettiği muhakkaktır. Bu kaybedilen vakti de telafi etmek zorundayız. Bu anlamda yediden yetmişe sizlerin gösterdiği seferberliğe şahit olmaktan da ayrıca memnuniyet duyuyorum. Bu kaybedilen vakti bir an evvel kazanmak için artık Ünye Organize Sanayi Bölgesi’nde de kazmanın vurulması son derece önemli. Bu anlamda Sanayi ve Teknoloji Bakanımızın son derece yakından bu projeyi takip ettiğini ben buradan özellikle paylaşmak ve kendisinin de selamlarını iletmek istiyorum. En son geçtiğimiz hafta kendisi ile birlikteydik. Yine Ünye Organize Sanayi Bölgesi’ni konuştuk. Yine Ünye Organize Sanayi Bölgesi’nin bir an evvel hayata geçirilmesi ve açılışının yapılması konusunda kendisinin ne kadar heyecanlı olduğuna bir kez daha şahit olduk. Bu anlamda artık daha fazla vakit kaybetmeden bu sorunu geride bırakarak, Ünye’miz için OSB’nin de ötesinde yeni projeleri hayata geçirmek durumundayız.”

“Argan’da Kar Şenliklerini Takip Ediyorum”

“Çevre ilçelerimizle birlikte son derece önemli bir hinterlanda sahibiz. Argan Yaylası’ndaki kar şenliklerini takip ediyorum. Bu tarz etkinliklerin farklı alternatif tesislerinin de hayata geçirilmesiyle son derece önemli kazanımlara dönüşeceğini inanıyoruz. Ünye çok önemli bir kongre turizminin merkezi haline de gelebilir. Bunun içinde tesisleşmenin çok büyük önemi var. Sizlerle birlikte bütün bu anlayışların, bütün bu yaklaşımların, bütün bu heyecanların bir parçası olmaktan memnuniyet ve gurur duyacağımı her zaman paylaşmak istiyorum. Ankara’da bu projelerin takibi noktasında bir nefer olarak çalışmaktan da her zaman heyecan duyacağımı bir kez daha ifade etmek istiyorum” diye konuştu.

“Bakan Yardımcımız OSB’yi Yakından Takip Etti”

Ünye OSB’de Dışişleri Bakan Yardımcısı Kıran’ın büyük desteklerini gördüklerini ifade eden Kaymakam Güney, “İlçemizde OSB konusunda somut adımlar atıldı ve neticeler alınıyor. Tapularımız OSB yönetiminin elinde. Kamulaştırma ile ilgili artık hiçbir sıkıntımız kalmadı. OSB’lerle ilgili ödeneklerin çok kısıtlı olduğu merkezde, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızda kamulaştırma ile ilgili ödeneğin tamamına yakını Dışişleri Bakan Yardımcımızın yakın himaye ve destekleri ile Ünye’ye aktarıldı. Bu konuda kendilerine sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Attığımız her adımda bizlerleydi, bizlerin yanındaydı. Yazdığımız yazılar, taleplerimiz hiçbir zaman karşılıksız kalmadı ve somut neticeler aldık. Bakan Yardımcımız ile beraber özellikle Genel Başkanvekilimiz Numan Kurtulmuş beyefendi, yerel siyasetçilerimiz ve  milletvekillerimize Ünye ve Ünye halkı adına şükranlarımızı sunuyorum” dedi.

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İrfan Akar, “Bölgemizin dinamiklerini bir araya getirerek daha fazla enerji sağlamak için burada toplandık. Burada yapacağımız istişareler inşallah hayırlı, uğurlu olur” diyerek Bakan Yardımcısı Kıran’a programa katılımı için teşekkür etti.

Programa Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran’ın yanı sıra, Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, Ünye Belediye Başkan Vekili Orhan Gürel, Çaybaşı Belediye Başkanı Hüseyin Semiz, Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci, İkizce Belediye Başkanı Osman Kaygı, Siyasi Parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, ÜTSO Meclis Üyeleri işadamları katıldı.

Siz de yorum yapın, görüşlerinizi belirtin.