Cuma, Mart 29, 2024
No menu items!
Ana SayfaGenel“KİNLE NEFRETLE BİR TOPLUMU YÖNETEMEZSİNİZ”

“KİNLE NEFRETLE BİR TOPLUMU YÖNETEMEZSİNİZ”

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkanı KemalKılıçdaroğlu 18 Mart Pazartesi günü Hatay Defne Uğur Mumcu Meydanı’nda Hataylılara seslendi. Vatandaşlar Uğur Mumcu Meydanı’nı hıncahınç doldurdu.

Çanakkale şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anarak sözlerine Başlayan Başkan Savaş, “Çanakkale Zaferi’nin 2 önemli ismi var birisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk diğeri ise Seyit Onbaşı’dır. Çanakkale bizim için bir işaret fişeği olmuş kurtuluş mücadelesinin ardından Türkiye Cumhuriyeti kurulmuştur. Hatay 20 yıllık esaretin ardından Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dehası ve atalarımızın mücadelesiyle Türkiye Cumhuriyeti’ne katıldı. Hatay çok acı çekti ama acılardan ders aldı” dedi.

Başkan Savaş konuşmasında, “Hatay’ı yönetmek için bilmek lazım. Hem Türk tarihini hem Orta Doğu tarihini hem de dünya tarihini bilmek lazım. Hatay’ı yönetmek için bu şehirdeki renklerin güzelliğini bilmek lazım. Hatay’daki renklerimizin Türk bayrağı altında memleketimize katkılarını bilmemiz lazım” açıklamalarına yer verdi.

Hatay’ın önemini bir kez daha vurgulayan Başkan Savaş önce huzur sonra hizmet anlayışıyla çalıştıklarını vurgulayarak, “30 Mart 2014’te tarih yazdınız. Siz efsanesiniz. 31 Mart’ta da bizi müthiş bir mücadele bekliyor. Bu şehri tanıyan,tarihini bilen, kültürünü bilen medeniyet birikimine saygı duyan, bütün renkleri anne şefkatiyle kucaklayan biri lazım Hatay’a. Biz Hatay’ın Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve Tayfur Sökmen’in bize mirası olduğunu biliyoruz.  Hatay’ı daha ileriye götürmemiz için sizler bize yetki verdiniz. Ve biz size hem müteşekkiriz hem de sizin sözcünüz olmaktan onur duyuyoruz. Rabbim sizden razı olsun. Başarının mimarı sizsiniz biz sadece bayrağı taşıyoruz” dedi.

Hatay’ın her noktasında kardeşlik bağlarının güçlenmesi için çaba harcadıklarını ifade eden Başkan Savaş, gelecekte de aynı anlayışla hizmet üreteceklerinin altını çizdi.

Gelecek dönemde de âdemimerkeziyetçilik anlayışıyla ve yerelden kalkınma zihniyetiyle hem esnaf hem de çiftçiler için önemli projelere imza atacaklarını ifade eden Başkan Savaş, “5 saniyenizi bize ayırın 5 yılımız size feda olsun” açıklamalarında bulundu.

Başkan Savaş’ın ardından alkışlar eşliğinde vatandaşları selamlayan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Çanakkale Zaferi’nin 104. yılını kutlayarak sözlerine başladı. Kılıçdaroğlu,  “Ülkenin içinde bulunduğu durumu ben de biliyorum siz de biliyorsunuz. Ama bütün zorlukları aşmasını bilen bir ülkeyiz biz. Bugün 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 104. yılı. Çanakkale Zaferi bir ulusun yedi düvelin önünde diz çökmediği zaferdir, Mustafa Kemal’in başarısını ilk kez tescil ettirdiği bir zaferdir. Çanakkale Zaferi, Milli Kurtuluş Savaşı’nın önsözü demektir. Biz bütün şehitlerimizin, şehit yakınlarımızı ve gazilerimi şükranlaanarız” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi:

“Biz bu ülke için her yerde ve her zaman gerekirse seve seve canımızı feda ederiz. Onun için Türkiye’yi cennet gibi bir ülke yapmak isteriz. Beraber yaşamak için, hiçkimseyi ötekileştirmenin, hiçkimsenin inancını sorgulamadan… İnsan, Allah’ın yarattığı en güzel varlıktır ve başımızın üstünde yeri vardır felsefesiyle ve kültürüyle hareket ederiz.”

Ülkenin içerisinde bulunan olumsuz ekonomik tabloya değinen Kılıçdaroğlu, “Hatay’da çiftçi perişan, Adana’da da aynı şey var, Trakya’da da Uşak’ta da, Diyarbakır’da da aynı şey var. Şimdi gübre, su, ne alırsanız zamlı. Sonra niye pahalı satıyorsun diye pazardaki esnafı terörist ilan edeceksiniz… Pes vallahi. Aklım almıyor bunu” dedi.

Toplumun kutuplaştırılmaya sürükleyen tutumlardan uzak durulması gerektiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, “Kinle, nefretle bir toplumu yönetemezsiniz. Bir toplum, sevgiyle, ilgiyle, deneyimle, birikimle yönetilir. Toplum ayrıştırılmaz kaynaştırılır.Bir toplumda bir kişi açsa, yoksulsa o toplumun rahatsız olması lazım. Güzel Türkiye’yi hep beraber birlikte inşa edeceğiz” açıklamalarında bulundu.

Miting meydanında AKP’ye oy veren vatandaşlara da seslenen Kılıçdaroğlu, “Geçmişte sandığa gidip AKP’ye oy veren kardeşlerim var. Bugüne kadar hiçkimseye neden şu partiye oy verdin veya vermedin diye özel bir suçlama yapmadın. Herkesin tercihi başımın üstünedir. Ama sandığa gidip de AKP’ye oy veren kardeşlerimin düşünmesi lazım. Ya arkadaş, 17 yıldır ben seni omuzlarımda taşıyorum. 17 yıl dedin ki, tek başıma iktidar olacağım. 17 yıldır istediğim kanunu çıkaracağım dedin, çıkardın. 17 yıldır vergi istedin, 17 yıldır vergi ödüyor herkes. Teneffüs ettiğimiz havada şimdilik vergi yok, ileride ne yaparlar bilmiyorum. Özellikle kim düşünecek? Geçmişte AKP’ye oy veren kardeşlerim düşünecek. Benim çocuğum işsiz, damat beyin bir eli yağda bir eli balda. Sen damadını korudun, her türlü imkanı verdin, benim çocuğum işsiz…” diye düşünmeleri gerekiyor dedi.

“İŞSİZLİK 8 MİLYONA YAKLAŞTI”

Ülkede her geçen gün artan işsizliğe değinen CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “İşsizlik 8 milyona yaklaştı, son 1 yılda işsiz kalanların sayısı 1 milyon kişi. 1 milyon kişinin işsiz kalması, 1 milyon eve para girmemesi demektir. 1 milyon evde babanın, çocuğuna harçlık verememesi demektir, 1 milyon evde huzurun ve bereketin olmaması demektir. Saray’dakiler işsizliğin, yoksulluğun ne olduğunu biliyorlar mı? Bir çocuğun yatağa aç girmesinin bir anne açısından ne kadar acı olduğunu biliyorlar mı?” ifadelerini kullandı.

“KİM SİLAH FABRİKALARININ YABANCI BİR ÜLKEYE SATILMASINA KARŞIYSA İŞTE O MİLLİYETÇİDİR”

Tank palet fabrikasının özelleştirilmesine karşı olduğunu vurgulayan Başkan Savaş “Tank palet fabrikasını yabancı orduya vereceksin. Bunu asla kabul etmem. O nedenle milliyetçilik, ülkücülük başımın üstüne. Kim vatanını seviyorsa, kim silah fabrikalarının yabancı bir ülkeye satılmasına karşıysa işte o milliyetçidir” şeklinde konuştu.

RELATED ARTICLES

Yorum Yaz

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

EN SON HABERLER