Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü Duma'ya girmiş olabilir

Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü Duma'ya girmiş olabilir
© 
By Yalcin Ademoglu
Haberi paylaşınYorumlar
Haberi paylaşınClose Button
Aşağıda yerleştirilen video haber linkini kopyalayın/yapıştırınCopy to clipboardCopied

Reauters haber ajansı OPCW'ye ait bir aracın Duma'da görüldüğünü açıkladı.

REKLAM

Suriye'nin Duma şehrinin kimyasal silahların hedefi olup olmadığını araştıracak Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü'nün (OPCW) şehre girdiği iddia edildi. Reuters haber ajansına konuşan görgü tanıkları örgüte ait plakaya sahip bir aracın Rus güçleri eşliğinde şehirde görüldüğünü belirtti.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüşen BM Özel Temsilcisi Staffan De Mistura incelemelerin yapılabilmesi için tüm kapıların zorlandığını dile getirdi:

"Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü'nün (OPCW) hiçbir müdahale olmadan ve en hızlı şekilde işini yapabilmesi için tüm yolları deniyoruz ve denemeye de devam edeceğiz. Kimyasal saldırı iddiaları konusunda sayfayı çevirmemiz önemli. Çünkü sorunun temeline inmeliyiz."

Öte yandan son rejim karşıtı güçlerin de başkent Şam'ı terk ettiği açıklandı. Fakat tüm güçlerin teslim olması için ordunun bombardımana devam ettiği gözlendi. Şam'ın güneyinin de temizlenmesi ile başkentin çevresinin kontrolü Esad güçlerinin eline tamamıyla geçmiş olacak. Şehrin güneyinde Filistinli mültecilerin bulunduğu Yermük kampı da yer alıyor.

Haberi paylaşınYorumlar

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Duma kimyasal saldırı raporu: Klor gazı kullanıldı

İran Şam'da geçen hafta hava saldırısında tahrip olan konsolosluğunun yenisini açtı

İsrail, Suriye'de İran'ın konsolosluk binasını vurdu; Üst düzey Devrim Muhafızları komutanı öldü