KİMYASAL ATIK GEREDE’DEN ALINMIŞ

featured

Tuzla’da boş bir arazide kimyasal atık gömüldüğü ortaya çıktı. Olayla ilgili 5 kişi gözaltına alındı. Şüpheli mahkemedeki sorgusunda, malzemeleri Gerede’de bir TIR’dan aldıklarını, tehlikeli kimyasal madde olduğunu bilmediğini söyledi. Metal olduğu söylenen malzemeleri spiral ile parçalarken yangın çıktığını söyledi. Boya çamuru olarak Gerede’den aldığı malzemeyi getirerek gömülmesi için diğer şüphelilere verdiğini söyleyen F.V., pişman olduğunu ifade etti.

Tuzla’da boş bir arazide kimyasal atık gömüldüğü ortaya çıktı. Tuzla’daki kimyasal atık gömülen alana İl Çevre Müdürlüğü, belediye ve emniyet ekipleri sevk edildi.

‘Kimyasal koku’ soruşturmasında çok sayıda gözaltı

Şifa Mahallesi’nde boş bir arazide kimyasal atık gömülü olduğu ihbarı alan emniyet güçleri, durumu İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü ve belediye ekiplerine bildirdi. Bölgeye gelen ekipler, gömülü olan atık malzemeden numune alarak laboratuvara gönderdi.

Tuzla Belediyesi ekipleri ise kimyasal maddeyi kepçe yardımıyla hafriyat kamyonlarına yükleyerek arıtma tesislerine nakletti. Polis ekipleri yapılan çalışmada olayla ilgili 5 kişiyi gözaltına aldı.

Şüpheliler alınan ifadelerinin ardından Anadolu Adliye Sarayı’na sevk edildi. Mahkeme, 5 şüpheliyi de adli kontrol tedbiri ile serbest bıraktı. Bu kişilerin yurt dışına çıkışları yasaklandı.

GEREDE’DE TIR’DAN ALMIŞLAR

P.U., mahkemedeki sorgusunda, malzemeleri Gerede’de bir TIR’dan aldıklarını, tehlikeli kimyasal madde olduğunu bilmediğini söyledi. Metal olduğu söylenen malzemeleri spiral ile parçalarken yangın çıktığını söyleyen T.U., yangın çıkıntı itfaiyeyi aradıklarını söyledi.

T.U.’nun babası S.U., olay olduğu zaman Çankırı’da olduğunu, çocuklarının yangın çıktığını söylemesi üzerine İstanbul’a geldiğini ve zehirli atık olayıyla ilgisinin olmadığını söyledi.

Boya çamuru olarak Gerede’den aldığı malzemeyi getirerek gömülmesi için diğer şüphelilere verdiğini söyleyen F.V., pişman olduğunu ifade etti.

Zehirli atık ile ilgisinin olmadığını söyleyen R.K. ise, F.V.’nin kendisini arayarak yangın çıktığını söyledi. Yangın olayı üzerine olay yerine gittiğini söyleyen R.K., olay yerine gittiğinde itfaiyenin geldiğini, talep doğrultusunda yangının üzerine toprak attığını kaydetti.

BELEDİYEDEN AÇIKLAMA

Tuzla Belediyesi, ilçede kimyasal atık gömülmesine ilişkin yaptığı açıklamada, “Bazı basın yayın organlarında yer aldığı şekliyle bölgeye girişlere izin verilmediği, kimyasal alarm verildiği gibi halkı korku ve paniğe sevk eden bir durum yaşanmamıştır. Olayla ilgili adli ve idari süreç devam etmektedir.” ifadelerine yer verdi.

Tuzla Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada, Aydınlı Mahallesi Patlayıcılar Yolu Mevkisi’nde 5 kişinin toprağa kimyasal madde gömdüğünün tespit edildiği belirtilerek, “Kimyasal maddenin gömülmesini sağlayan ve yer temin eden, kimyasal maddeyi getiren ve gömdüren, kimyasal maddeyi iş makinesi ile gömen ve yanlarında bulunan toplam 5 kişi, Tuzla İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından gözaltına alınmıştır. Tuzla İlçe Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme Ekibi tarafından alanda inceleme yapılmış olup, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İl Müdürlüğü başta olmak üzere ilgili diğer kurumlar olay hakkında haberdar edilmiştir. Olay yerinden alınan numuneler, incelenmek üzere laboratuvara gönderilmiştir. Kaçak gömülen kimyasal maddenin tespiti için inceleme devam etmektedir.” denildi.

Açıklamada, döküm yapılan alanın ilçenin dışında olduğu kaydedilerek, şu ifadeler kullanıldı:

”Döküm yapılan alan, emniyet ve resmi kurumların rahat çalışabilmesi ve olay yerindeki tüm bulguların tespiti için küçük çaplı güvenlik çemberi içine alınmıştır.

Bazı basın yayın organlarında yer aldığı şekliyle bölgeye girişlere izin verilmediği, kimyasal alarm verildiği gibi halkı korku ve paniğe sevk eden bir durum yaşanmamıştır. Olayla ilgili adli ve idari süreç devam etmektedir.”

0
mutlu
Mutlu
0
_zg_n
Üzgün
0
sinirli
Sinirli
0
_a_rm_
Şaşırmış
0
vir_sl_
Virüslü
KİMYASAL ATIK GEREDE’DEN ALINMIŞ

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir