"Kimseye şirin gözükmeyin"

02.06.2020 - 19:06 | Son Güncellenme: 02.06.2020 - 19:15

"Kimseye şirin gözükmeyin"

Ünlü yorumcu Tugay Kerimoğlu Galatasaray altyapısından yetişen Schalkeli Ozan Kabak'ın "Fenerbahçe'ye gitmem" sözlerini değerlendirirken, kendi kariyerinden dikkat çeken bir örnek verdi.   

Hakan Çalhanoğlu'nun Galatasaray sözleri

AJANSSPOR - HABER

BeIN SPORTS'ta yayınlanan Manşet progamında açıklamalar yapan Tugay Kerimoğlu, Hakan Çalhanoğlu'nun ilerleyen dönemde Galatasaray'da forma giymek istediğini belirtmesi üzerine, "Galatasaray'da Mancini bana 'Yurt dışında oynayan Türk oyuncular için 5 isim belirle' demişti. Hakan Çalhanoğlu listemde ilk sıradaydı. Hakan'ın bonservis bedeli geldi. İkinci toplantıda, 'Çok pahalı, alamayız' dendi" ifadesini kullandı.

Ozan Kabak'ın Fenerbahçe açıklaması

Schalke forması giyen milli savunmacı Ozan Kabak'ın "Bir gün Fenerbahçe'de oynar mı?" sorusuna verdiği cevaba da değinen Kerimoğlu, kendisinden bir örnek verdi.

Galatasaray'ın eski yıldızı, "Fenerbahçe'den teklif geldi, görüştüm. Kimseye ihanet ettiğimizden değil, aslında biz bazı şeyleri sahiplendiğimizden susuyoruz. Galatasaray'da oynadığımda, anlaşamadığımda Fenerbahçe'de başkan Ali Şen'di. Gittim, görüştüm. Uçuk bir rakam sundu. 'Teşekkür ederim.' dedim. Önce kendi kulübümle, her zaman böyle baktım. Sonrasında olmadı, yurt dışı olayım gerçekleşti ve yurt dışına gittiğimde o dönem başkan Aziz Yıldırım, o da aynı şekilde aradı. Kendisine, hedeflerim olduğunu ve hedeflerim doğrultusunda yurt dışında kalmayı tercih edeceğimi söyledim" dedi

"Kimseye şirin gözükmeyin" diyen Tugay Kerimoğlu, "Ben Fener'e gitmem!' değil. Tamam, bir Galatasaraylılık vardır, buna saygı duyuyorum. Bizlerin geldiği yer de aynı ama şunu izah etmeye çalışıyorum. Bugün bir oyuncu, Man. United'dan Arsenal'e giderken oyuncu 'Ben gidiyor muyum, gitmiyor muyum?' diyor, gidiyor. Bunu kırmak lazım artık. Yetişmiş olduğunuz bir altyapı vardır, buraya saygınız sonsuzdur. Teklif de varsa, bundan sonraki yaşantınızda, evliliğiniz, çocuklarınız, aileleriniz olacak. Süren uzun değil zaten. Bırakın bu açıklamaları yapmayı, kimseye şirin gözükmeyin. Ozan için değil, genel söylüyorum. Bu, şirin gözükmek" açıklamasını yaptı.

Ozan Kabak'ın açıklamasının duygusal olduğunu vurgulayan Kerimoğlu konuya yine bir örnekle yaklaştı ve "Misal, Feghouli'ye gelen bir teklifte, Galatasaray düşünmeyecek mi? O, 'Hayır, ben Galatasaray'dan gitmiyorum.' mu diyecek? Her iki taraf da kendini düşünerek hareket edecek." Ozan'ın yaptığı açıklama, duygusal bir açıklama. Bana kimse anlatmasın. Bu konuda yalan söyleyecek halim yok. Biraz daha esnek olmak daha mantıklı gibi geliyor bana" ifadesini kullandı.

Ozan Kabak ne demişti?

Geçtiğimiz günlerde Ayşe Arman'ın canlı yayın konuğu olan genç savunma oyuncusu, "Bir gün Fenerbahçe'de oynar mı?' sorusuna "Yok. Ben Galatasaraylıyım, o yüzden öyle bir ihtimal yok" cevabını vermişti.

OZAN KABAK'IN SÖZLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

 

Senin için hazırladığımız haberler