Söke’de faaliyette olmasına rağmen ilçe dışından gelen yardım çağrılarına duyarsız kalmayan Ege Kimsesizler Sokak Çocukları ve Engelliler Derneği, yüzleri güldürüyor. Gelen talepler üzerine bir hasta yatağı ve iki tekerlekli sandalyeyi yardıma muhtaç vatandaşlara ulaştıran Ege Kimsesizler Sokak Çocukları ve Engelliler Derneği Başkanı Ekrem Erdem, 9 ay önce dernekleştiklerini hatırlatarak kısa sürede birçok kişinin hayatına dokunduklarını kaydetti.

‘12 BİN KİŞİYE YARDIM ELİMİZİ UZATTIK’

Dernek olarak kendilerinin köprü vazifesi gördüklerini ifade eden Erdem, “Kurulduğumuz günden buyana 12 bin vatandaşımıza yardım elimizi uzatarak, bu kişilerin ihtiyaçlarını karşılamaya gayret gösteriyoruz. Dernek olarak bizler köprü vazifesi görüyoruz. Bizlere desteklerini esirgemeyen hayırseverlerimize de sizlerin aracılığınız ile teşekkürlerimi iletiyorum. Söke’mizde hala geçimlerini çöplerden kazanan ihtiyaç sahipleri insanlarımız mevcut. Bunları bu durumdan kurtarmak bizlerin görevi. Bizler bu işe Söke’mizden başladık daha sonra bağlı köylerimizi de dahil ederek, Milas, Yatağan, Muğla, Köşk, Efeler ve Nazilli’ye kadar ulaşıp burada yaşayan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşıladık.” dedi.

‘124 ÖĞRENCİYE BURS VERDİK’

Öğrencilere yönelik çeşitli çalışmalarda yaptıklarını kaydeden Ekrem Erdem, İstanbul’dan bir hayırsever vasıtasıyla Van, Hatay, Muş ve Gaziantep illerinde ihtiyaç sahibi 5 Bin 600 öğrenciye yardımda bulunduklarını söyledi. Bugüne kadar yardımlarla bugüne kadar 124 öğrenciye burs verdiklerini belirten Erdem, “Yapmış olduğumuz yardımlara sebep olan aynı zamanda yardımlarını esirgemeyen tüm duyarlı hayırseverlerimize çok çok teşekkür ediyorum.” Şeklinde konuştu.