11 Ağustos 2020 Salı ülke ve dünya gündeminde dikkat çeken gelişmeleri Haber7.com okuyucuları için derledik.

Spiker: Müge ÇAKMAK

Kurgu: Hüseyin BİÇE

 

YERLE BİR EDERİZ

Oruç Reis çalışmalara başladı, Türkiye haritayı yayınladı

 

6 Ağustos 2020 tarihinde Mısır ile Yunanistan arasında korsan anlaşma imzalanması, Türkiye'nin NAVTEX ilanı ve Oruç Reis'in bölgeye intikali ile gelişen olaylar sonrası Türkiye açıklama yaptı. Dışişleri Bakanlığı yaptığı sert açıklamada "Türkiye kendisine karşı oluşturulan şer ittifaklarını yerle yeksan edecek kudret ve kararlılık ile imkan ve kabiliyetlere sahiptir" dedi. Dışişleri ayrıca Oruç Reis’in faaliyet yürüttüğü bölgeyi gösteren haritayı paylaştı.

 

IMF’DEN BORÇ YOK

Erdoğan: Faizler düşmeye devam edecek

Başkan Tayyip Erdoğan Kabine Toplantısı sonrası gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İMF'den borç alınacak iddialarına 'Biz o kapıları kapadık' diyen Erdoğan faizlerin de daha düşeceğini belirtti. Erdoğan turizm konusunda iyileşmeler olduğunu ifade ederek 'Almanya Rusya bugün itibariyle kapılarını açmış durumdalar' dedi.

 

AKDENİZ TEKLİFİ

Erdoğan: Akdeniz'deki tüm ülkeler bir araya gelelim, formül bulalım

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine Toplantısı'nın ardından açıklamalarda bulundu. Başkan Erdoğan ''Akdeniz'deki tüm ülkeler olarak bir araya gelelim. Herkes için kabul edilebilir, herkesin hakkını koruyan bir formül bulalım.'' ifadelerini kullandı.

 

YENİ VAKA 1193

Son 24 saatte 1193 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu, 14 kişi hayatını kaybetti

Sağlık Bakanlığı tarafından 10 Ağustos koronavirüs tablosu, vaka, test, vefat sayısı ve son durum açıklandı. Türkiye'de son 24 saatte 1193 kişiye Kovid-19 tanısı konuldu, 14 kişi hayatını kaybetti, toplam vaka sayısı 241 bin 997, 5 bin 858 can kaybı oldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 60 yaş ve üzeri aktif hasta oranının en çok Gümüşhane ve Uşak’ta olduğunu belirtti.

 

EN KÖTÜSÜNE HAZIRIZ

Hastaneler dolu değil, sistem ayakta, en kötüsüne de hazırız

Bazı şehirlerde sağlık altyapısının çöktüğü, tüm hastanelerin kapasitelerinin dolu olduğu iddiaları ortaya atılırken, Sağlık Bakanlığı yetkilileri söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti. Vatandaşları paniğe kapılmamaları konusunda uyaran bakanlık yetkilileri Türkiye’nin en kötü senaryoya bile hazırlıklı olduğunu söyledi.

 

ANKET AÇIKLAMASI

Ünal: AK Parti’nin oy oranı 42-44 bandının altına inmedi

Son zamanlarda dolaşıma sokulan manipülatif anketlere AK Parti'den yanıt geldi. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, “Ar-Ge Başkanlığımız düzenli olarak anket yaptırıyor. AK Parti’nin oy oranı hiç yüzde 42-44 bandının altına düşmedi. Cumhur İttifakı’nın oy oranı ve Cumhurbaşkanımızın oy oranı yüzde 52’nin altına hiç düşmedi” açıklamasında bulundu.

 

ÖZEL KALEM SALTANATI

CHP’li ilçe belediyelerin harcamaları büyükşehirleri geçti

CHP’li ilçe belediyelerinde ‘özel kalem’ saltanatı yaşanıyor. Antalya Muratpaşa 6 milyon 513 bin, İzmir Karşıyaka 5 milyon 699 bin, Bursa Nilüfer 5 milyon 118 bin, Eskişehir Tepebaşı 4 milyon 800 bin, Amasya Merzifon Belediyesi 4 milyon 504 bin lirayı “temsil ve tanıtıma” harcadı. Bu miktarların bazı büyükşehir belediyeleri harcamalarını katlaması dikkat çekti.

 

KİMSE HABER ALAMIYOR

Belarus’ta olaylar devam ediyor, muhalefet lideri Tikhanovskaya ise kayıp

Belarus'ta Devlet Başkanı Aleksender Lukaşenko'nun Pazar günkü seçimleri büyük bir farkla kazanmasının ardından başlayan protesto gösterilerinde bir kişi hayatını kaybetti. Gösteriler devam ederken muhalefetin adayı 37 yaşındaki Svetlana Tikhanovskaya'nın kaybolduğu belirtildi. Tikhanovskaya'nın Sözcüsü Hanna Krasulina, yaptığı açıklamada, muhalif adayın nerede olduğunu bilmediklerini ve hiçbir haber alamadıklarını söyledi.

 

HÜKÜMET İSTİFA ETTİ

Lübnan’da Başbakan Hassan Diab, hükümetin istifasını sundu

Beyrut Limanı'ndaki patlama Lübnan'da istifaları arka arkaya getirdi. Ülkede Adalet Bakanı, Maliye Bakanı, Enformasyon Bakanı ve Çevre Bakanı, Başbakan Hassan Diab'ın kararını beklemeden istifa etmişti. Bunun dışında toplam 6 milletvekili de görevini bırakmıştı. Başbakan Diab da Cumhurbaşkanı Michel Avn ile görüşerek hükümetin istifasını sundu.

 

BEYAZ SARAY’DA SİLAH SESLERİ

Silahlı bir adam Beyaz Saray önünde görülünce Trump apar topar kaçırıldı

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'da günlük basın toplantısı düzenlediği esnada Gizli Servis elemanları tarafından dışarı çıkarıldı. Bir süre sonra salona dönen Trump, Beyaz Saray'ın dışında bir silah sesi duyulduğunu belirtti. Gizli Servis ekiplerinin ateş ettiği bir şüphelinin vurulduğunu ifade eden Trump, "Durum kontrol altında" dedi.

 

RAKİP PAOK

Beşiktaş, Devler Ligi 2. Ön eleme turunda PAOK ile oynayacak

Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turunda Yunan ekibi PAOK ile eşleşti. Tek maç üzerinden oynanacak olan karşılaşma, 25 veya 26 Ağustos'ta Selanik'te oynanacak.

 

ÖZDEMİR’DEN KOÇ’A GÖNDERME

Özdemir: Fenerbahçe başkanı olsam kulübü düzlüğe çıkartırdım

TFF Başkanı Nihat Özdemir Fenerbahçe ile açıklamada bulundu. Bankalar Birliği ile borç yapılandırması yapmadığı için Fenerbahçe’nin takım harcama limitinin düşük olduğuna dikkat çeken, “Ben Fenerbahçe Başkanı olsam, borç yapılandırmasına imzayı atar ve kulübü düzlüğe çıkartırdım” ifadelerini kullandı.

Yorumlar 1 Yorum Var
  • Omer 11.08.2020 17:28
    Israil mısır birlesik arap şeytanlari bahreyin iş basinda kesin mosad kacirmistir artik yeni ticaret yeri yeni suriye lubnan
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek