KİMSE 'BEN YOKSAM PARTİ DE YOK' DEMESİN

24 HAZİRAN SEÇİMLERİNE YENİ BİR RUH VE YENİ YÜZLER İLE GİTMEK İSTEYEN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, MEVCUT MİLLETVEKİLLERİNİN LİSTELERE GİRMEDİKLERİNDE ORTAYA KOYACAKLARI TAVIR İÇİN ŞİMDİDEN UYARDI

KİMSE 'BEN YOKSAM PARTİ DE YOK' DEMESİN
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Geçtiğimiz gün seçimlerin 24 Haziran’da yapılması yönünde alınan erken seçim kararının ardından partilerde hummalı bir çalışma başladı.

MHP, seçim stratejilerini Kızılcahamam kampında ele alma planları yaparken Ak Parti de yetkili kurullar ve milletvekilleri ile toplantılarına devam ediyor.

 Erken seçim kararı sonrası dün sabah Ak Parti Genel Merkezi’nde Başbakan Binali Yıldırım, bakanlar ve milletvekilleriyle toplantı yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Partili vekilleri sert bir dille uyardı.

KİMSE “BEN YOKSAM AK PARTİ YOKTUR” DEMESİN

Milletvekillerine hitaben konuşan Erdoğan, "Listelere girecek ya da çıkacaklar olabilir. Kimse ben yoksam AK Parti yok demesin, herkes çalışmaya başlasın." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın seçim kararı alındığından bir gün sonra milletvekillerini bu cümle ile uyarması, mevcut listelerde köklü bir değişim olacağının da sinyalleri olarak yorumlandı.

PARTİLER HAZIR MI?

Bahçeli’nin 26 Ağustos önerisine 24 Haziran tarihinin daha uygun bir tarih olacağını ifade ederek erken seçim kararı alan Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletvekillerine “herkes çalışmaya başlasın” diyerek sahaya davet etmesiyle birlikte gözler partilerin il teşkilatlarına döndü.

Erken seçim konusunda üç gün öncesine kadar “seçimler zamanında yapılacak” diyerek erken bir seçim olma ihtimalini ortadan kaldıran Erdoğan’ın, Bahçelinin önerisi ile aldığı erken seçim kararı en çok seçimlere hazırlıksız yakalanan parti teşkilatlarını vurdu.

SANDIK MÜŞAHİTLERİ BİLE YOK

Parti sözcüleri her ne kadar “seçime hazırız” deseler de Ak Parti de dâhil olmak üzere seçimlere hazır oldukları çok da söylenemez. Geçtiğimiz aylarda kongrelerini yapan ana kademe teşkilatları, bugüne kadar birkaç toplantı yaparak geldiler.

Yönetim ve icra kurullarının toplantısının dışında başta sandık müşahitleri olmak üzere saha çalışmasında yaya kalan siyasi partiler arasında seçimlere en hazır parti her zamanki gibi Saadet Partisi. Seçimlerde her ne kadar iddiası olmasa da haftalık ve aylık toplantılarını aksatmadan yapan, teşkilat toplantıları yanında sürekli halka parti misyonunu anlatan Saadet Partisi’nin istikrarlı ve prensipli çalışması sandığa ne kadar yansıyacak 24 Haziran’da görülmüş olacak.

SEÇİM LİDER MERKEZLİ GEÇECEK

Partilerin teşkilatlar çalışmaları seçimlerin sonuçlarında bir miktar etkili olsa da geçmişten bugüne seçimler liderlerin ortaya koyduğu duruş ve söylemleri üzerinden şekilleniyor. Bu açıdan bakıldığında diğer seçimlerde de olduğu gibi seçimin sonucuna etki eden en önemli faktör parti lideri.

ERDOĞAN RAKİPSİZ

24 Haziran’da yapılacak seçimlerin kaderini etkileyecek tek lider Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olacak. Her ne kadar CHP kanadı Abdullah Gül alternatifi ile Erdoğan’ın karşısına çıkmayı planlasa da, Erdoğan tartışmasız bir şekilde seçimin ilk turda galibi olacak gibi.