Resmi haber ajansı KCNA’dan yapılan açıklamada, "Kim Jong-un Savunma Bilimi Akademisi’nin test alanını ziyaret etti ve yeni geliştirilen ultramodern taktik silahın test edilmesini izledi" ifadeleri kullanıldı.

Testin başarılı olduğu belirtilse de tam olarak ne tür bir silah olduğu konusunda detay verilmedi.

Böylece bu deneme, ABD ile nükleer ve füze programı konusundaki diplomatik görüşmeler başladığından bu yana Kuzey Kore’nin ilk resmi silah testi açıklaması olarak kayıtlara geçti.

Adının açıklanmasını istemeyen Güney Koreli bir yetkili, topun, Kuzey Kore liderinin babası Kim Jong-il döneminden bu yana geliştirilen yeni tür uzun menzilli silah olduğunu varsaydıklarını söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump ile Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un 12 Haziran'da Singapur'da bir araya gelmiş, zirvenin ardından iki lider Kuzey Kore'nin nükleer silahlardan arındırılması konusunda anlaşmaya varmıştı.

Son dönemde taraflar arasında nükleer silahsızlanmaya ilişkin görüşmeler durma noktasına gelirken, son olarak Pyonyang yönetimi, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ile üst düzey bir Kuzey Koreli yetkili arasında geçen hafta yapılması planlanan görüşmeyi iptal etmişti.