Kuzey Kore: Kim Jong-un hava durumunu kontrol edebiliyor!

Kuzey Kore devlet ajansı, lider Kim Jong-un'un bir yanardağı ziyaretinde havanın aralık ayında alışılmadık biçimde iyi olduğunu duyurdu. Haberde Kim'den, 'doğayı kontrol eden adam' diye söz edildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dünyanın en kapalı rejimi sayılan Kuzey Kore'de, devlet medyası lider Kim Jong-un'un hava durumunu kontrol edebildiğini savundu. Kim'in Çin sınırında, 2 bin 700 metre rakımlı aktif bir yanardağının bulunduğu bölgeye ziyaretine ilişkin haberde, 'hava durumunun bu gezi sayesinde düzeldiği' belirtildi.

Devlet ajansı KCNA'nın yayınladığı fotoğraflarda Kim, Paektuthe Dağı'nın zirvesinde görülüyordu. Ajansın haberinde Kim'in 3.2 kilometrelik bir yürüyüşü üzerindeki giysilerle gerçekleştirdiği savunuldu. Haberde, bölgedeki hava koşullarının aralık ayında normalde kötü olduğu ancak Kim'in gelişiyle 'hava durumunun daha önceden görülmemiş şekilde düzeldiği' ve 'muhteşem bir neşe'nin hâkim olduğu belirtildi. Haberde bunun ardından da Kim'den, 'doğayı kontrol eden' olarak söz edildi.

KCNA geçen yıl Kim'in AIDS, Ebola ve kansere çare olan bir ilacın keşfine yardımcı olduğunu duyurmuştu. Ajans, Kim'in babası Kim Jong-Il'in de hamburgeri keşfeden kişi olup hiç tuvalet ihtiyacı duymamasını sağlayan güçlere sahip olduğunu savunmuştu. (Dış Haberler)