Kim Bu “Peygamber” Diye İddia Edilen Kişi?

Elazığ’da kendisini peygamber olarak ilan ettiği iddia edilen kişiyle ilgili Elazığ Emniyet Müdürlüğü ve Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti. Peki şehrin konuştuğu; kendisini son Peygamber olarak ilan ettiği iddia edilen kişi kim?

Kim Bu “Peygamber” Diye İddia Edilen Kişi?

Kendini peygamber olarak iddia eden kişi Elazığ’ın gündemine bomba gibi düştü.

Elazığ'da faaliyet gösteren bir sivil toplum kuruluşunun kurucusu ve yönetim kurulu başkanının Allah adına konuştuğu, 500'e yakın müridinin de bu şahsı peygamber ilan ettiği iddia edildi.

Sahte peygamberin müridleri arasında bazı işadamlarının ve tanınmış isimlerin olduğu da öğrenildi. Dün Türkiye Vefa Der Genel Başkan Yardımcısı Savaş Karadağ, Allah adına konuşan sahte peygambere ve ona inananlara sert bir dille tepki gösterdi.

Peki; Elazığ’ın gündemine düşen bu kişi kim?

İDDİALARIN ODAĞINDA KİŞİ İÇİN HAREKETE GEÇİLDİ

Elazığ Kamuoyunda büyük bir yankı uyandıran bu kişiyle ilgili Elazığ Emniyet Müdürlüğü ve Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti.

SANAYİ SİTESİ’NDE KERESTECİ!

Peygamber olarak iddia edilen kişinin Elazığ’da yaşayan Hasan D. olduğu öğrenildi. Sanayi Sitesi’nde kerestecilik yaptığı öğrenilen kişinin Hürriyet Caddesi’nde mescidinin de olduğu öğrenildi. Bu mescitte Cuma namazları kıldıkları ve müritleriyle bir araya gelerek sohbet yaptıkları belirtildi. Elazığ’da da Sübhan Eğitim ve Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği adında dernek kurarak bu dernekte faaliyet gösterdikleri söylenildi.

Ayrıca bu yapının Bingöl, Diyarbakır, Malatya ve İstanbul gibi illerde örgütlendikleri öğrenildi.

İFADESİ ALINDI!

Konuyla ilgili Elazığ Emniyet Müdürlüğü ve Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı Hasan D.'nin ifadesini aldı. Elazığ Emniyet Müdürlüğü’nde ve Elazığ Cumhuriyet Başsavcılığı’nda ayrı ayrı ifadesi alınan kişinin ifadesinin bir kısmına da ulaşıldı.

ÇEVRESİNDEKİ İNSANLAR SON PEYGAMBER OLARAK GÖRÜYORMUŞ!

Peygamber olduğu iddia edilen Hasan D’nin ifadesinde kendisini peygamber olarak tanıtmadığını çevresindeki insanların kendisini peygamber olarak gördüğünü ve çevreye de öyle tanıttığını söylediği ortaya çıktı.

Güncelleme Tarihi: 19 Ağustos 2019, 12:04

Yorum yapabilmek için üye girişi yapmanız gerekmektedir.

Üye değilseniz hemen üye olun veya giriş yapın.

SIRADAKİ HABER

banner137