REKLAMI GEÇ

KİLO VERMEDE YAPILAN HATALAR

18 Mart 2019 Pazartesi

Fazla kiloları vermek ve ideal sağlıklı kiloya sahip olmak herkesin hayalidir. Bu hayal için diyetler yapılır, aç kalınır, ya da saatlerce spor yapılarak kilo verileceğine inanılır. Vücut bu ağır tempoya dayanamadığı için yorulur ve iştah açılır. Verilen kilolar fazlasıyla geri alınır.

Sağlıklı kilo verme, iç organların üzerinde, cilt altında veya vücudun değişik bölgelerinde biriken fazla yağların kas kaybına neden olmadan yakılması ile sağlanır. Yapılan diyet programlarında başlangıçta vücut ağırlığının %10’u kolaylıkla kaybedilir. Daha sonra kilo vermede duraklama yaşanır. Bu durum kişinin hormonal dengesine, doğru beslenmesine, uyku ve stres durumuna ve yaşam tarzına bağlıdır.

Birçok insanın; “saatlerce spor yapıyorum, fazla bir şey yemiyorum ama hala kilo veremiyorum” dediklerini duymuşsunuzdur.

Kilo verme sırasında yapılan önemli hatalar nelerdir?

Kalorisi az olan gıdaların tüketilerek, kalori hesabının yapılması.

Hormonların dengesinin göz ardı edilmesi.

Beslenme değeri yüksek gıdalardan sakınılması; yağ tüketiminin azaltılması gibi.

Sadece tek yönlü beslenme; protein diyeti gibi.

Yeteri kadar ve doğru zamanlarda su tüketilmemesi.

Yeterli ve derin uyku azlığı.

Stresin azaltılmaması.

Sık sık yemek yenmesi.

Kilo vermede başarılı olmak diyet yaparak, kalorinin az olması ile sağlanamaz. Kişinin fiziksel, hormonal ve ruhsal durumunun tamamen anlaşılması ve nedeninin araştırılarak bulunması ile mümkün olabilir.

Sağlıklı ideal kiloda kalmak hayal değildir. Yukarıda saydığım hataların yapılmaması önemlidir. Şişmanlık nedeninin araştırılarak bulunması ve nedene yönelik tedavi yapılması sağlıklı kilo kaybını da beraberinde getirecektir.

Sağlıklı ve güzel günlere…

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı