Kılıç,"Hedefimiz bir üst tur."

Kılıç,

Banvit Basketbol Kulübü Başkanı Özkan Kılıç: ?Milano´yu da eleyerek üst tura geçmek istiyoruz?

Banvit Basketbol Kulübü Başkanı Özkan Kılıç:

?Milano´yu da eleyerek üst tura geçmek istiyoruz?

Banvit Basketbol Kulübü Başkanı Özkan Kılıç, Eurocup´ta en iyi 16 takım arasına kalmanın mutluluğunu yaşadıklarını açıkladı. Çok zorlu mücadeleler sonucunda bu başarıyı elde ettiklerini vurgulayan Kılıç, şu değerlendirmede bulundu:

?Zorlu iki grup aşamasını başarı ile geçtikten sonra bu sezon da Eurocup´ ta en iyi 16 takım arasına adımızı yazdırdık. Bu turdaki rakibimiz İtalya ve Avrupa basketbolunun önemli takımlardan Emporio Armani Milano olacak. Bilindiği üzere rakibimiz bu sezon Euroleague için kurulmuş, önemli bir bütçe ve çok kariyerli oyunculara sahip bir ekip. Ama bizim hedefimiz geçtiğimiz sezon yarı final oynadığımız bu kupada yine en azından aynı başarıyı göstermek olacaktır. İki maçlı eleme sistemine göre oynanacak eşleşmenin ilk karşılaşması 24 Şubat tarihinde Bandırma´da oynanacak. İlk maçtan avantajlı bir skorla ayrılıp, Milano´da turu geçen takım olmak istiyoruz.

Bu sezon neredeyse tamamı yenilenen kadromuz ile şu ana kadar oldukça başarılı bir grafik çizdiğimizi düşünüyorum. Baş Antrenörümüz Selçuk Ernak ve ekibi sezon başından beri oyuncularımızla beraber büyük bir uyum içinde çalışıyorlar. Bu ahenkli çalışmanın da sahada oynanan basketbola ve sonuçlara yansıdığını görüyorum.

HEDEFİMİZ ANADOLU EFES VE TÜRKİYE KUPASI MAÇLARI

Şimdi, hafta başında Bandırma´da oynayacakları Anadolu Efes ve ardından da Bursa´daki Türkiye Kupası maçlarında başarılı olmaya odaklandıklarını vurgulayan Kılıç, şunları söyledi:

?Eurocup´ta ikinci gruplar belli olduğunda, genel kanı Bayern Münih ve Bilbao Basket´ in grupta ilk iki sırayı alacağı yönünde idi. Fakat bizim gruptan çıkacağımıza inancımız tamdı ve bunu da başardık. Şimdi ise son 16 takım arasına girmemizi ve yaklaşan Emporio Armani Milano karşılaşmalarını bir kenara bırakmak durumundayız. Şu anda tüm konsantrasyonumuzu pazartesi oynayacağımız Anadolu Efes lig karşılaşması ve hemen ardından Bursa´da başlayacak olan Türkiye Kupası´na yoğunlaştırmalıyız. Hâlihazırda Türkiye Spor Toto Basketbol Süper Liginde 4.sıradayız. Pazartesi akşamı lig lideri Anadolu Efes´i kendi saha ve seyircimiz önünde yenerek aramızdaki puan farkını 1´e indirmek ve ilk dört sıra içindeki yerimizi sağlamlaştırmak istiyoruz.

Az önce bahsettiğim gibi 18 Şubat tarihinde ise Bursa´da Türkiye Kupası çeyrek finalinde Galatasaray Medical Park ile karşı

laşacağız. Günlük performansların öne çıktığı Türkiye Kupası karşılaşmalarında ilk turdaki değerli rakibimiz Galatasaray Medical Park ile çok zorlu ve güzel bir maç oynayacağımıza inanıyorum. Daha önce iki kez final oynadığımız Türkiye Kupası´nı kazanarak Bandırma´ya getirmeyi çok arzu ettiğimizi ve bu uğurda turnuvada diğer tüm takımlar kadar iddialı olduğumuzu da belirtmek isterim.?

OYUNCULARIMIZDAN MEMNUNUM

Banvitspor çatısı altında mücadele eden oyunculardan memnuniyetini de dile getiren Kılıç, şöyle konuştu:

 ?Kadromuzdaki oyunculara baktığımda, tek tek hepsinden son derece memnunuz. Courtney Fortson takımın lideri konumunda ve kaybetmeye hiç tahammülü olmayan yapısı ile takım arkadaşlarını sürekli ileri itiyor. Adrien Moerman, özellikle Coach´umuz Selçuk Ernak´ın uzun zamandır takip ettiği ve geçtiğimiz sezon Fransa Liginin En Değerli Oyuncusu seçilmiş bir sporcu. Adrien´in bu sezon üzerine koyarak devam ettiğini düşünüyorum ve görüyorum ki tüm büyük Avrupa Kulüpleri de oyuncumuzu takibe başlamış durumda. Gasper Vidmar hem saha içi, hem de saha dışında pozitif görüntüsü ile bize büyük katkı veriyor. Dominique Johnson biz transfer edene kadar, Avrupa´da çok fazla bilinen bir oyuncu değildi. Fakat şu ana kadar gösterdiği yüksek form düzeyi ile Avrupa Basketbolunda tanınır konuma geldi. Anthony Slaughter´ı transfer ettiğimizde yetenekleri ile orantılı olarak beklentimiz daha yüksekti. Şu ana kadar bir kaç maçta yeteneklerini ve potansiyelini yansıttı ama ondan daha fazlasını bekliyoruz. Tolga Geçim bildiğiniz gibi  bizim ve Türk Milli Takımının büyük beklentileri olan bir sporcu. Henüz 19 yaşında olmasına rağmen takımda önemli süreler alıyor ve her geçen gün olgunlaşarak performansını yükselttiğini görüyorum. Ama ben kişisel olarak ondan da daha fazlasını bekliyorum. Jackie Carmichael ve Nusret Yıldırım takımın savunma sertliğinde ve takım kimyasında önemli görevler üstleniyorlar. Kaptanımız Keith Simmons sezonun büyük kısmını sakatlıklarla boğuşarak geçirdi. Keith´in sağlık durumu şu anda oldukça iyi ve önümüzdeki zorlu süreçte takıma ciddi katkı vermesini bekliyorum. Gençlerimiz Talat Altunbey, Erkan Yılmaz ve Cem Ulusoy bu sezon önemli süreler ve sorumluluklar almaya başladılar. Onlardan da aldıkları süreleri daha verimli kullanmalarını bekliyoruz. Bu sezon başında A Milli Takım kampında şansız bir sakatlık geçiren oyuncumuz Can Maxim Mutaf ´da Bandırma´ya gelerek takıma katıldı. Onun da 5-6 hafta içinde tam olarak iyileşerek sahalara dönmesini bekliyoruz.

Son olarak ise mücadele ettiğimiz 3 zorlu kulvarda en büyük itici gücümüzün taraftarlarımız olduğunu yinelemek isterim. Son oynadığımız Bilbao Basket karşılaşmasından önce, taraftarlarımızdan  salonda tek bir boş koltuk kalmamasını rica etmiştim.  Salonu hınca hınç dolduran ve nerdeyse salon dışına taşan taraftarlarımıza bu vesile ile yürekten teşekkürlerimi sunmak isterim.

Bu maçta bir kez daha görüldü ki, Banvit organizasyonu ve taraftarlarımız çok daha geniş ve modern bir salonu hak ediyor. Bu konuda da başta Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Türkiye Basketbol Federasyonu yetkilileri olmak üzere herkesi tekrardan göreve davet ediyorum.?  ÖNDER BALIKÇI



Anahtar Kelimeler:
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu