HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

TBMM'de Kılıçdaroğlu'nun sözleri büyük tartışma yarattı

TBMM'de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir oturum gerçekleştirildi. Meclis'teki oturuma Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşması sırasında Meclis'te gerginlik yaşandı. CHP'li Özel'in sözlerine yanıt veren Başbakan Yıldırım, "Tanklar senin genel başkanına yol verirken bu ülkenin Başbakanı uçaklara, "alçakları vurun" demiştir." diye konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Genel Kurul'da yaşananlar rezalet" dedi.

Meclis'te TBMM Başkanı İsmail Kahraman başkanlığında 23 Nisan özel oturumu gerçekleştirildi. Meclis'teki özel oturuma Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. Meclis'teki oturumda İYİ Parti için de yer ayrıldı.

MECLİS'TE GERGİNLİK

Kılıçdaroğlu'nun Meclis'te yaptığı konuşmada gerginlik yaşandı. CHP liderinin "20 Temmuz darbesi" sözleri ve Meclis'ten soru önergesi yetkisinin alınmasına dair sözleri AK Parti sıralarından büyük tepki topladı. Kılıçdaroğlu'nun sözlerine yanıt veren AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, "Kılıçdaroğlu demek ki grup başkanvekili ile benim bizzat yaptığım görüşmenin farkında değil. 26. dönemde 24 bin 287 yazılı soru sorulmuş bunlardan 10 bin 75'i cevaplanmıştır. Milletvekillerini kiraya vermenin huzursuzluğunu bu kürsüde yansıtmıştır." yanıtını verdi.

Elitaş'ın ardından söz alan CHP'li Özel ise, "Böyle bir söz almak zorunda kaldığım için üzgünüm. Sayın genel başkandan sonra grup başkanvekilinin sözü almış olması AK Parti'nin içinde bulunduğu rahatsızlığı ortaya koymaktadır. 15 Temmuz akşamı hepimiz birlikteydik. Sayın genel başkanımız bize Meclis'e gitme, seçilmiş hükümete sahip çıkma konusundaki talimatı vermiş. İlk fırsatta Ankara'ya geleceğini söylemiştir. Darbe girişimini araştırma komisyonunda İstanbul Vali Yardımcısının tutanakları ortaya koymaktadır ki, dönemin AK Parti Genel Başkanı Tuzla'daki evine bırakılmış, evinden alınmış, jandarmanın çakarları görüldüğünde Ilgaz Tüneli'ne saklanmıştır." ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN: GENEL KURUL'DA YAŞANANLAR REZALET

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Genel kurulda yaşananlar rezalet" dedi.

BAŞBAKAN YILDIRIM'DAN YANIT

Tartışmanın ardından söz alan Başbakan Yıldırım, "Daha bu Meclis'e yaraşır bir toplantıyı gönlümüz arzu ederdi. Ana muhalefet partisinin hatibi şahsımı hedef alarak darbe gecesi benim tanklar eşliğinde evimden çıkarıldığımız ifade etmiştir. O gecenin gerçeği şudur. Tanklar senin genel başkanına yol verirken bu ülkenin Başbakanı uçaklara, "alçakları vurun" demiştir." diye konuştu.

Tekrar söz alan Özel, "Biz de bu yaşansın istemezdik, grup başkanvekiliniz yaptığı iftiraya cevap aldı. Tanklar eşliğinde götürüldüğünüzü söylemedim." ifadelerini kullandı.

"KÜRT İLLERİ" TARTIŞMASI

Daha sonra HDP'li Meral Danış Beştaş'ın "Kürt illeri" ifadesi tartışmaya neden oldu. İsmail Kahraman, bu sözler nedeniyle Beştaş'ın oturumdan çıkarılması teklifini vereceğini ifade ederek sözlerini düzeltmesi için Beştaş'a söz verdi. Beştaş, "Bizim Türkiye'yi bölmek değil, herkesin, 80 milyonun bir arada yaşamasıdır. Bizim mücadelemiz budur. Kürt illeri derken Kürtlerin yoğun olarak yaşadığı iller. Diyarbakır'ın yüzde 80'i Kürt'se oraya Kürt illeri demekte ne sorun var. Sözlerimizi geri almamız söz konusu değildir." diye konuştu.

Meclis Başkanı Kahraman'ın açılış konuşması:

15 Temmuz'da, Fırat Kalkanı'nda, Zeytin Dalı Harekatı'nda şehadet şerbeti içenleri ve bütün şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Parlamenter demokrasi yolunda ilerlerken de birçok zorlukla karşılaştık. Engelleri aşa aşa daima ileriye yürüyeceğiz. Engelleri aşamayanlar, onları aşılmaz görenlerdir.

KILIÇDAROĞLU'NUN TARTIŞMA YARATAN SÖZLERİ

CHP adına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu:

CHP adına 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınızı kutluyorum. Yalnız bir kuvvet vardır o da milli egemenliktir der Mustafa Kemal. Milletine bu kadar güvenen, milletini bu kadar yücelten devlet adamı tarihte bu kadar az bulunur. Bu devleti kuranların millete olan güvenleri sözde kalmamış. Anayasada 1. madde olarak şu cümle yer almıştır; Hakimiyet milletindir. 24 Haziran'da yapacağımız seçimle sevdiklerimize bırakacağımız en güzel miras, 15 Temmuz 2016 Cuma akşamı FETÖ'ye karşı topyekün direnmektir. Bu kutsal çatının altında toplanarak sadece darbecilere karşı parlamenter demokrasiyi savunmakla kalmamış darbecilerin karşısına çıkan vatandaşlarımıza da güç vermiştir. O gece TBMM'de bulunan 107 milletvekili arkadaşımı bir kez daha yürekten kutluyorum. Darbecilerin başarısız kalması nedeniyle kahraman sıfatını hak eden milletvekili arkadaşlarımızın bir kısmı 20 Temmuz OHAL darbesi ile milletimizin egemenlik haklarını ve TBMM'nin temel yetkilerini devretmişlerdir. Hep birlikte çocuklarımıza mirasın yanına sizin çocuklarınıza bırakacağınız tek adam rejimi kurma mirası vardır. Biz bu mirasın bir parçası olmadık. 20 Temmuz darbesini şiddetle reddediyoruz. Bu Meclis'in yetkilerini birileri el kaldırarak başkasına devredemez. Sizler yetkilerinizi başkalarına devredebilirsiniz ama bu Meclis'in yetkisini kimse devredemez. Egemenliği bir kişiye teslim ettiğinizde hukukun üstünlüğü yok olur. (Meclis sıralarından yükselen tepkilere) Dedikodu yapacaksanız dışarıda devam edebilirsiniz. Enis Berberoğlu başta olmak üzere tüm milletvekillerini sevgi ile selamlıyorum.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler