Kılıçdaroğlu’ndan Yenimahalle’ye sürpriz ziyaret

Kılıçdaroğlu’ndan Yenimahalle’ye sürpriz ziyaret

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’a sürpriz ziyaret.

Genel Başkan Yardımcısı Lale Karabıyık ve Ankara Milletvekili Tekin Bingöl ile birlikte Yenimahalle Belediyesi’ni ziyaret eden Kılıçdaroğlu, ilçedeki çalışmalar hakkında Başkan Yaşar’dan bilgi aldı.

Kılıçdaroğlu’na Yenimahalle genelinde devam eden projelerden bahseden Yaşar, belediyelerin birçoğunun ekonomik sıkıntı içinde olduğunun altını çizerek, belediye gelirlerindeki düşüşten yakındı.

Yenimahalle'de 10 yıldır sağlam projelerle, halkın ihtiyaçlarına yönelik yatırımlarla örnek bir belediyecilik çalışması yürütüldüğünü anlatan Başkan Yaşar “Türkiye'nin gösteriş projelerine, uçuk projelere ayıracak tek bir kuruşu dahi yok. Türkiye'nin halkın ihtiyaçlarına yanıt verecek projelere öncelik vermesi gerekiyor" dedi. 

Belediyeler borç batağında
Ankara'nın kaynaklarının doğru kullanılması, her ilçesinin eşit hizmet alması için Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'la birlikte titiz bir çalışma yürütüleceğini de sözlerine ekleyen Yaşar “Yerelde de genelde de ciddi ekonomik sıkıntılar var. Kaynaklar çarçur edilmeye devam edilirse bu borçların altından kalkamayız. Belediyeler borç batağında. Çoğu belediye personel maaşlarını bile ödeyemiyor. 15 yıldır Büyükşehir Meclisindeyim. Hiçbir yararlı projeye red oyu vermedik. Yani doğru yatırıma kimsenin itirazı yok. Bu milletin parası bu şekilde kullanılırsa hep birlikte batmaya devam ederiz" dedi.

Yenimahalle’miz belediyeciliğin güzel örneklerinden

Yenimahalle’deki yönetim şeklinin ve belediye hizmetlerinin tam da olması gerektiği gibi olduğunu söyleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da “Biz her zaman şeffaf belediyecilik diyor, halka hizmetten bahsediyoruz. Yenimahalle’de 10 yıldır bu anlayışla yönetiliyor. Tüm belediyelerimiz böyle olacak. Hem borç ödeyecekler hem de şeffaf ve hesap verebilen bir yönetim anlayışı ile halka hizmet edecekler” dedi.

Belediyelerin ekonomik sıkıntılarını da yakından takip ettiklerini ifade eden Kılıçdaroğlu “Şatafattan uzak halka hizmete dayalı bir yönetim anlayışı ve liyakat esaslı bir yönetim tarzıyla belediyelerimizi yöneteceğiz ve bu anlayıştan ödün vermeyeceğiz” dedi.



Ankara

18.04.2024

  • İMSAK 04:28
  • GÜNEŞ 05:59
  • ÖĞLE 12:53
  • İKİNDİ 16:37
  • AKŞAM 19:37
  • YATSI 21:01
  • Perşembe 23.8 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cuma 21.3 ° / 8.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 21.1 ° / 8.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu