Kılıçdaroğlu'ndan şaka gibi açıklama: Başörtü sorununu ben çözdüm

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Başörtü sorununu ben çözdüm." dedi.

Kılıçdaroğlu'ndan şaka gibi açıklama: Başörtü sorununu ben çözdüm
Kılıçdaroğlu'ndan şaka gibi açıklama: Başörtü sorununu ben çözdüm
Kral FM'de katıldığı 'Mehmet'in Gezegeni' programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan CHP lideri Kılıçdaroğlu, 'Muharrem İnce kazanacaktır. Ve göreceksiniz kaybeden Erdoğan olacaktır. Erdoğan, Türkiye'yi çok yordu, kutuplaştırdı. Herkes birbirinin kimliğiyle uğraşmaya başladı. Ülkede barışı bitirdiniz, kavga süreci başladı. Siyaset böyle olmamalı' dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kral FM'de katıldığı 'Mehmet'in Gezegeni' programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

'Bekle bizi İstanbul' şarkısıyla başlayan programda, şarkının sorulduğu Kılıçdaroğlu, '24 Haziran'da biz de 'bekle bizi Türkiye' diyeceğiz. 24'ünde inşallah iyi bir sonuç elde edilecek. ' dedi. 

Kılıçdaroğlu'ndan şaka gibi açıklama: Başörtü sorununu ben çözdüm

'BAŞÖRTÜ SORUNUNU BEN ÇÖZDÜM'

'AK Parti hiç mi iyi bir şey yapmadı?' sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, sigara yasağı başta olmak üzere Parlamentodan oy birliğiyle çıkan şeylerin iyi olduğunu söyledi.

'Başörtüsü konusunda ne demek istersiniz? Okullarda, kamuda başörtülü kişiler var. Keşke bu sorunu CHP çözseydi.' ifadesi üzerine Kılıçdaroğlu, 'Ben çözdüm. Yusuf Ziya Özcan YÖK Başkanıydı sorun. Üniversitede kızların başörtüsü mü sorulur? dedim. Biz, bütün kızlarımızın okumasını istiyoruz. Okumuş gelmiş, o yaştan sonra kime ne soracaksın? Sana ne kızın başörtüsünden. Kendisinin yaptığı açıklamalar vardır, 'Kılıçdaroğlu'nun yaptığı açıklamalar üzerine biz başörtüsü sorununu gündemden çıkardık.' diye. Sayın Abdullah Gül'e de sorabilirler.' diye konuştu.

KENDİSİ BAŞVURMUŞTU

Kemal Kılıçdaroğlu CHP adına 2008 yılında kendi imzasıyla üniversitelerde başörtüsüne serbestlik getiren 5735 sayılı “Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın Bazı Maddelerinde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un birinci ve ikinci maddelerinin iptali veya yok hükmünde olduklarına karar verilmesi ve dava sonuçlanıncaya kadar yürürlüklerinin durdurulması” istemiyle Anayasa Mahkemesi'ne başvurmuştu. 


Kaynak: AA